Prati nas

Život

Baka svaki dan prevali 25 km kako bi unuku omogućila školovanje

Bake i djedovi su nezamjenjivi, to svi znamo. No ipak se rijetko susreće baka koja je toliko požrtvovna kao 76-godišnja Shi Yuying iz Kine. Naime, ona svakoga dana svojeg bolesnog unuka gura u invalidskim kolicima do škole i nazad te tako svaki dan prevali skoro 25 kilometara.

Objavljeno

|

Unuk invalid i baka
scr: Youtube

Jedna baka iz Kine svakoga dana pješke prevali skoro 25 kilometara kako bi svome unuku u invalidskim kolicima omogućila da ide na nastavu. Shi Yuying svakoga dana gura u kolicima svojega unuka Jianga Haowena, oboljelog od cerebralne paralize, do škole i natrag kući. Ova 76-godišnjakinja iz kineske provincije Guangxi kaže: ‘Dok god mogu gurati kolica, moram nastaviti. Za Jiangovo dobro.’

Baka Yuying unuka do škole vodi dva puta dnevno: prvi puta ujutro, a po njega dolazi oko podne, i drugi puta kasnije popodne, a po njega dolazi navečer. Svaki put kad ga ostavi u školi, požrtvovna baka se vraća kući, samo da bi opet nakon par sati opet pješice krenula na put. Tako je već četiri godine. Njezinom osmogodišnjem unuku bolest je otežala kretanje i bez njezine pomoći ne bi mogao doći do škole. Njegova majka se nedavno preudala, a njegov je otac odselio u veći grad u potrazi za poslom kako bi mogao uzdržavati obitelj. Gospođa Yuying je tako jedina skrbnica malenog Jianga.U početku su za svoja svakodnevna putovanja koristili bicikl, no kasnije je lokalna uprava dječaku dodijelila invalidska kolica. Gospođa Yuying je  novinarima ispričala da je dječaku bolest dijagnosticirana s dvije godine, nakon što su se roditelji jer dijete još ne hoda. Inače, obitelj je u velikim financijskim problemima jer je Jiangovo liječenje vrlo skupo.

Pogledajte video:

https://www.youtube.com/watch?v=LnWujgPzYOc

.

Život

Kada prava majka ne želi zagrliti, tu je Sarah – majka za gej vjenčanja

Parovi su pričali o tome kako su im roditelji dali do znanja da neće doći na vjenčanje. I zato je ona odlučila biti zamjenska majka onima čije majke nisu željele doći.

Objavljeno

|

Autor

Povodom Majčinog dana Now This objavio je sjajnu video priču o svojevrsnoj surogat majci. Sarah Cunningham “uskače” na vjenčanje istospolnim parovima u slučaju kada njihove biološke majke ne žele nazočiti obredu.

“Ja sam kršćanka, majka gej klinca koja živi u Oklahomi i kažem vam – dosta je. Ako se ja neću boriti za svoje dijete i njegova prava kao da mi život ovisi o tome, tko će? I neću prestati dok ne prestanu sve te horor priče LGBTQ zajednice i njihovih majki”, kaže Sarah.Ova nadomjesna majka pomaže oko svega; odabira vjenčanice, organiziranja ceremonije ili jednostavno stoji uz djevojke i momke dok izriču sudbonosno da. “Ni sama ne bi mogla odabrati bolju vjenčanicu. Prekrasna je”, govori dok namješta slojeve čipke na mladenki.

“Ako tvoja biološka majka ne želi doći na istospolno vjenčanje, nazovi me, doći ću”, govori u kameru, iako je i sama imala problem s prihvaćanjem vlastitog sina. “Nije bila sigurna hoće li doći na moje vjenčanje”, kaže Parker.

“Kada je Parker napunio 21, rekao mi je da je upoznao nekoga. Pala sam u depresiju. Loše sam to podnijela. Pitao me je hoću li biti u redu. Rekla sam da hoću, ali da mi treba neko vrijeme. Rekao je da razumije, ali i da je on trpio 21 godinu i bio moj sin. I da je sad vrijeme da ja stisnem zube i budem njegova majka. To me je suočilo s mojim vrijednostima, strahovima, shvatila sam koliko sam neuka”, prisjetila se ova praktična baptistica.

Sarah Cunningham (screenshot: Aaron Cardenas/Youtube)

2014. godine otišla je na prvu Povorku ponosa: “Osjetila sam ljubav u toj zajednici, ali sam došla doma sa svim tim groznim pričama o obiteljima koje su se raspale i otuđile.” Cunningham je postala i službena  matičarka koja sklapa LGBTQ brakove. Što je sretala više parova, to je čula više sličnih priča. “Parovi su pričali o tome kako su im roditelji dali do znanja da neće doći na vjenčanje.” I zato je ona odlučila biti zamjenska majka onima čije majke nisu željele doći.

“Te male stvari, pomoć oko odabira buketa, šminke i frizure – to je ona preuzela. Baš kao što bi bilo koja majka učinila za kći koja se udaje”, govori jedna od “kćeri” kojoj je ta ljubav i pomoć bila potrebna. Kao i savjet da se svaki dan okruži ljudima koji će je voljeti i cijeniti.

“To je pokazivanje bezuvjetne ljubavi za drugo ljudsko biće, to slavljenje para i dana koji bi trebala slaviti cijela obitelj”, kazala je Sarah koja je osnovala i mrežu pomoći parovima diljem Amerike pod nazivom “Besplatan mamin zagrljaj”.

Nastavi čitati