Unuk invalid i baka
scr: Youtube

Baka svaki dan prevali 25 km kako bi unuku omogućila školovanje

Autor: • 19. 02. 2018. • Kolaž, Život888 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Jedna baka iz Kine svakoga dana pješke prevali skoro 25 kilometara kako bi svome unuku u invalidskim kolicima omogućila da ide na nastavu. Shi Yuying svakoga dana gura u kolicima svojega unuka Jianga Haowena, oboljelog od cerebralne paralize, do škole i natrag kući. Ova 76-godišnjakinja iz kineske provincije Guangxi kaže: ‘Dok god mogu gurati kolica, moram nastaviti. Za Jiangovo dobro.’

Baka Yuying unuka do škole vodi dva puta dnevno: prvi puta ujutro, a po njega dolazi oko podne, i drugi puta kasnije popodne, a po njega dolazi navečer. Svaki put kad ga ostavi u školi, požrtvovna baka se vraća kući, samo da bi opet nakon par sati opet pješice krenula na put. Tako je već četiri godine. Njezinom osmogodišnjem unuku bolest je otežala kretanje i bez njezine pomoći ne bi mogao doći do škole. Njegova majka se nedavno preudala, a njegov je otac odselio u veći grad u potrazi za poslom kako bi mogao uzdržavati obitelj. Gospođa Yuying je tako jedina skrbnica malenog Jianga.U početku su za svoja svakodnevna putovanja koristili bicikl, no kasnije je lokalna uprava dječaku dodijelila invalidska kolica. Gospođa Yuying je  novinarima ispričala da je dječaku bolest dijagnosticirana s dvije godine, nakon što su se roditelji jer dijete još ne hoda. Inače, obitelj je u velikim financijskim problemima jer je Jiangovo liječenje vrlo skupo.

Pogledajte video:

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.