Prati nas

Mozaik

Baka svaki dan prevali 25 km kako bi unuku omogućila školovanje

Bake i djedovi su nezamjenjivi, to svi znamo. No ipak se rijetko susreće baka koja je toliko požrtvovna kao 76-godišnja Shi Yuying iz Kine. Naime, ona svakoga dana svojeg bolesnog unuka gura u invalidskim kolicima do škole i nazad te tako svaki dan prevali skoro 25 kilometara.

Objavljeno

|

Unuk invalid i baka
scr: Youtube

Jedna baka iz Kine svakoga dana pješke prevali skoro 25 kilometara kako bi svome unuku u invalidskim kolicima omogućila da ide na nastavu. Shi Yuying svakoga dana gura u kolicima svojega unuka Jianga Haowena, oboljelog od cerebralne paralize, do škole i natrag kući. Ova 76-godišnjakinja iz kineske provincije Guangxi kaže: ‘Dok god mogu gurati kolica, moram nastaviti. Za Jiangovo dobro.’

Baka Yuying unuka do škole vodi dva puta dnevno: prvi puta ujutro, a po njega dolazi oko podne, i drugi puta kasnije popodne, a po njega dolazi navečer. Svaki put kad ga ostavi u školi, požrtvovna baka se vraća kući, samo da bi opet nakon par sati opet pješice krenula na put. Tako je već četiri godine. Njezinom osmogodišnjem unuku bolest je otežala kretanje i bez njezine pomoći ne bi mogao doći do škole. Njegova majka se nedavno preudala, a njegov je otac odselio u veći grad u potrazi za poslom kako bi mogao uzdržavati obitelj. Gospođa Yuying je tako jedina skrbnica malenog Jianga.

U početku su za svoja svakodnevna putovanja koristili bicikl, no kasnije je lokalna uprava dječaku dodijelila invalidska kolica. Gospođa Yuying je  novinarima ispričala da je dječaku bolest dijagnosticirana s dvije godine, nakon što su se roditelji jer dijete još ne hoda. Inače, obitelj je u velikim financijskim problemima jer je Jiangovo liječenje vrlo skupo.

Pogledajte video:

https://www.youtube.com/watch?v=LnWujgPzYOc

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.