Prati nas

Život

Baka svaki dan prevali 25 km kako bi unuku omogućila školovanje

Bake i djedovi su nezamjenjivi, to svi znamo. No ipak se rijetko susreće baka koja je toliko požrtvovna kao 76-godišnja Shi Yuying iz Kine. Naime, ona svakoga dana svojeg bolesnog unuka gura u invalidskim kolicima do škole i nazad te tako svaki dan prevali skoro 25 kilometara.

Objavljeno

|

Unuk invalid i baka
scr: Youtube

Jedna baka iz Kine svakoga dana pješke prevali skoro 25 kilometara kako bi svome unuku u invalidskim kolicima omogućila da ide na nastavu. Shi Yuying svakoga dana gura u kolicima svojega unuka Jianga Haowena, oboljelog od cerebralne paralize, do škole i natrag kući. Ova 76-godišnjakinja iz kineske provincije Guangxi kaže: ‘Dok god mogu gurati kolica, moram nastaviti. Za Jiangovo dobro.’

Baka Yuying unuka do škole vodi dva puta dnevno: prvi puta ujutro, a po njega dolazi oko podne, i drugi puta kasnije popodne, a po njega dolazi navečer. Svaki put kad ga ostavi u školi, požrtvovna baka se vraća kući, samo da bi opet nakon par sati opet pješice krenula na put. Tako je već četiri godine. Njezinom osmogodišnjem unuku bolest je otežala kretanje i bez njezine pomoći ne bi mogao doći do škole. Njegova majka se nedavno preudala, a njegov je otac odselio u veći grad u potrazi za poslom kako bi mogao uzdržavati obitelj. Gospođa Yuying je tako jedina skrbnica malenog Jianga.


U početku su za svoja svakodnevna putovanja koristili bicikl, no kasnije je lokalna uprava dječaku dodijelila invalidska kolica. Gospođa Yuying je  novinarima ispričala da je dječaku bolest dijagnosticirana s dvije godine, nakon što su se roditelji jer dijete još ne hoda. Inače, obitelj je u velikim financijskim problemima jer je Jiangovo liječenje vrlo skupo.

Pogledajte video:

https://www.youtube.com/watch?v=LnWujgPzYOc

.

Život

Iz spuštenog lijesa se čulo: ‘Halo, mračno je! Jel ja to čujem popa?’

Četverostruki otac i osmerostruki djed iz Dublina preminuo je prošlog tjedna uslijed duge i teške bolesti. Kažu da je bio duhovit čovjek, uvijek spreman na šalu.

Objavljeno

|

Autor

“Halo, halo, pustite me van”, odjekivalo je iz rake s netom spuštenim lijesom. No umjesto očekivane panike i užasa, okupljeni ožalošćeni koji su na onaj svijet došli ispratiti pokojnog gospodina Shaya Bradleya od srca su se nasmijali.

Naime, bila je to posljednja šala pokojnika, četverostrukog oca i osmerostrukog djeda iz Dublina koji je preminuo prošlog tjedna uslijed duge bolesti. Ali, Shay Bradley nije želio suze na svojem ispraćaju, nego je želio smijeh,  pa je na vrijeme snimio nekoliko rečenica koje su puštene kroz zvučnike u grobu.


“Pustite me van. Pustite me van! Ovdje je jebeno mračno. Čujem li to popa? Čujem te, pope! U kutiji sam”, odjekivalo je iz lijesa da bi potom pokojnik zapjevao: “Nazvao sam samo da kažem zbogom.”

“Ovo je bila posljednja želja moga oca. Uvijek je bio šaljivdžija. Dobro si ih nasamario, tata. Nasmijao si nas kad nam je bilo najpotrebnije.Voljet ću te zauvijek”, napisala je na Facebooku kći pokojnika, Andrea Bradley, uz snimku neobične šale. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP