Prati nas

Kuhinja

Brzi i neodoljivi vafli s medom

Hrvoje, kuhar portala Kuzinavanje.hr kaže da ovu slasticu priprema kad ga uhvati želja za slatkim, a jednostavnim. Odlični su uz kavu ili čaj. Dobro poklopljeni u kutiji ostaju svježi i drugi dan.

Objavljeno

|

kako napraviti vafle?
foto: Pixabay

Vafle smo godinama samo gledali u američkim filmovima, no u novije vrijeme električni pekači za vafle se mogu po pristupačnim cijenama kupiti i u našim trgovačkim lancima. Hrvoje, kuhar portala Kuzinavanje.hr kaže da ovu slasticu priprema kad ga uhvati želja za slatkim, a jednostavnim. Odlični su uz kavu ili čaj. Dobro poklopljeni u kutiji ostaju svježi i drugi dan.

Sastojci

250 g omekšalog maslaca ili margarina
150 g šećera
1 vanilin šećer (ili aroma vanilije)
prstohvat soli
4 cijela jaja
500 g pšeničnog glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
375 ml mlijeka
2 – 3 žlice svijetlog meda

Dodaci

masnoća za aparat
šećer u prahu za posipanje

Priprema

Maslac ili margarin pjenasto izmiješajte mikserom. Dodajte šećer i sol, nastavite miksati dok smjesa ne postane prozračna, a šećer se rastopi. Postupno umiješajte jedno po jedno jaje. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i naizmjence s mlijekom dodajte u smjesu maslaca i jaja. Na kraju dodajte med. Dobro zagrijte električni stroj za pečenje vafla, premažite masnoćom (najbolje kistom). Ulijte nekoliko žlica smjese u stroj i pecite dok s gornje i donje strane ne poprime zlatnosmeđu boju. Svaki vafl nakon pečenja stavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki, a zatim pospite šećerom u prahu. Vafli se mogu poslužiti uz voćni kompot ili slatko tučeno vrhnje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.