screenshot: Joe Dirt 2: Beautiful Loser (2015)

Kultna fudbalerka nikada ne izlazi iz mode i ima svoj festival

Autor: • 26. 02. 2018. • Kolaž, Stil i ljepota1319 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Stotine muškaraca okupile su se u australskom Kurri Kurriju kako bi slavili mušku ljepotu sublimiranu u jednu od najkultnijih frizura svih vremena koju su nosili velikani poput Andrea Aggasija, Mela Gibsona i Chucka Norissa. Riječ je o popularnoj fudbalerki ili nogometašici.

„Jako volim fudbalerke. Svoju uzgajam 46 godina. Kada sam čuo za Festival fudbalerki, znao sam da ću biti na njemu, makar išao pješke“, ispričao je za BBC krupni brkati muškarac (vidi galeriju), ponosni vlasnik frizure prema kojoj pripadnice ljepšeg spola nikada nisu bile ravnodušne. Jer fudbalerka na njih djeluje poput moćnog magneta ili ih tjera u paničan bijeg.„To je najlakša frizura za održavanje. S prednje strane posao, sa stražnje zabava. To je najtradicionalnija australska frizura koju možete imati. Morate uzgojiti „fuzbu“ barem jednom u životu“, tvrdi drugi posjetitelj ovog događaja i dodaje: „To nije frizura, to je način života!“

Muškarac koji nosi fudbalerku mora to činiti bez rezerve, samouvjereno. Znaju to i najmlađi. „Malo je staromodna, ali je svejedno volim. Svi prijatelji kažu da bi i oni htjeli imati takvu frizuru. Ali mislim da je malo ljudi može nositi na pravi način“, zaključuje to školarac ponosan na svoj stil. Pogledajte nekoliko slika s festivala o kojem svi pričaju.

A post shared by Simone De Peak (@simonedepeak) on

A post shared by De Morgen (@demorgen) on

A post shared by code (@codhole) on

A post shared by Mulletfest2018 (@mulletfest2018) on

A post shared by Perry (@moneyperry) on

A post shared by Browny (@mullet_lord) on

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.