Prati nas

Vijesti

Gubi li predsjednica podršku umirovljenih branitelja?

Predsjednica je s izrežirane tiskovne konferencije, na kojoj novinarima nije bilo slobodno postavljati pitanja, komentirala mahom umirovljene branitelje i udovice branitelja koji su s prosvjedima dočekali srbijanskog predsjednika

Objavljeno

|

Kolinda, kraljica Balkana
Kolinda Grabar-Kitarović (screenshot: N1)

Predsjednik HVIDR-e i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić jučer je objavio da će veteranska populacija razmisliti hoće li i dalje podupirati predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja je i sama potekla iz HDZ-a.

Podsjetimo, predsjednica je s izrežirane tiskovne konferencije, na kojoj novinarima nije bilo dopušteno slobodno postavljati pitanja, komentirala veterane i udovice branitelja koji su s prosvjedima dočekali srbijanskog predsjednika. „Ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra diktiraju politiku. Politiku, međudržavne odnose trebamo diktirati mi, državnici i ogromna većina naših građana koja podržava posjet predsjednika Vučića Hrvatskoj”, istaknula je predsjednica.

“O tome (podršci predsjednici, op. ur.) ćemo duboko razmisliti”, poručio je Đakić u intervjuu Dnevniku Nove TV, u kojem je za njezine poruke kako su se protiv dolaska Vučića na prosvjedu okupili “politički marginalci” kazao kako joj “to baš i nije trebalo”.

Oglasio se i general Željko Sačić. ” Pa Vi ste heroje iz Domovinskog rata, hrvatske heroje i ratnike, pravdoljubive i istinoljubive ljude, stradalnike i hrvatsku žrtvu grubo oklevetali, jer smo svi mi po Vama ‘marginalci s ruba političkog spektra i s ruba bilo kakvog razmišljanja’. Pa kako Vas nije stid i sram? Imali ste danas sto drugih tema i problema, a Vi o prosvjednicima koji su mirno, civilizirano, kulturno i javno, na zakoniti i demokratski način iznijeli svoje političke stavove, različite od Vaših”, napisao je Sačić na facebooku i dodao: “Čestitam, sad oholo, umišljeno, tašto i hladno, nezahvalno, ‘vladate samo razumom’, ali očito malo ograničenim. Vjerujemo ne zadugo.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.