Kolinda, kraljica Balkana
Kolinda Grabar-Kitarović (screenshot: N1)

Gubi li predsjednica podršku umirovljenih branitelja?

Autor: • 13. 02. 2018. • Vijesti531 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Predsjednik HVIDR-e i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić jučer je objavio da će veteranska populacija razmisliti hoće li i dalje podupirati predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja je i sama potekla iz HDZ-a.

Podsjetimo, predsjednica je s izrežirane tiskovne konferencije, na kojoj novinarima nije bilo dopušteno slobodno postavljati pitanja, komentirala veterane i udovice branitelja koji su s prosvjedima dočekali srbijanskog predsjednika. „Ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra diktiraju politiku. Politiku, međudržavne odnose trebamo diktirati mi, državnici i ogromna većina naših građana koja podržava posjet predsjednika Vučića Hrvatskoj”, istaknula je predsjednica.“O tome (podršci predsjednici, op. ur.) ćemo duboko razmisliti”, poručio je Đakić u intervjuu Dnevniku Nove TV, u kojem je za njezine poruke kako su se protiv dolaska Vučića na prosvjedu okupili “politički marginalci” kazao kako joj “to baš i nije trebalo”.

Oglasio se i general Željko Sačić. ” Pa Vi ste heroje iz Domovinskog rata, hrvatske heroje i ratnike, pravdoljubive i istinoljubive ljude, stradalnike i hrvatsku žrtvu grubo oklevetali, jer smo svi mi po Vama ‘marginalci s ruba političkog spektra i s ruba bilo kakvog razmišljanja’. Pa kako Vas nije stid i sram? Imali ste danas sto drugih tema i problema, a Vi o prosvjednicima koji su mirno, civilizirano, kulturno i javno, na zakoniti i demokratski način iznijeli svoje političke stavove, različite od Vaših”, napisao je Sačić na facebooku i dodao: “Čestitam, sad oholo, umišljeno, tašto i hladno, nezahvalno, ‘vladate samo razumom’, ali očito malo ograničenim. Vjerujemo ne zadugo.”

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.