Prati nas

Mozaik

Kako je kujica Mrvica (13) spasila svoju Jelenu (68) od vatre

Bojala sam se da nekamo ne odluta, da je ne rastrgaju seoski psi, pa sam plakala za njom, a jedna policajka me umirivala govoreći da će se ona vratiti. Kada sam je ugledala, rasplakala sam se od sreće.

Objavljeno

|

Pas spasio čovjeka iz požara
Mrvica i Jelena (scr: RTL)

Mješanka Mrvica spasila je život Jeleni Krasnić (68) iz Čepinskih Martinaca. Kako je javio RTL, usred noći osjetila je dim pa je svoju vlasnicu probudila i obje su na vrijeme izašle iz kuće koju je progutao plamen.

“Ona 13 godina spava sa mnom pod jorganom. I ona je skočila na mene, a nikad ona to ne radi jer ona mene ne budi. Skočila na mene i ja se probudim, kad ono, puna kuća dima. I ja brže zgrabim mobitel i zgrabim nju… a ne, ne mogu dopustiti da izgori”, priča Jelena.

Vatrogasci su bili brzi, ipak kuća je potpuno uništena. No Jelena i dalje živi u njoj zajedno s Mrvicom i ne želi je nikome dati, jer govori: “prije 13 godina, ja sam njoj spasila život, a sada je ona meni.” Prisjeća se kako su se upoznali i zavoljeli.

“Ona je bila pred trgovinom.  Ona je bila jedno 3, 4 mjeseca. Netko ju je izbacio van. Ja je donesem kući. Ona je bila puna čička. Puna buha. Puna nekakvih krasta. I ja kupim Neopitroid i dobro je našpricam. I u kadu i okupam je i nahranim je dobro i ona nadođe i mene zavoli i od onda smo nerazdvojne”, kazala je Jelena za RTL.

Osim što je morala gledati kako joj vatra guta dom, gospođi Jeleni te je noći dodatno teško bilo i što jedno vrijeme nije znala što je s Mrvicom. Policajci su nju, naime, smjestili u svoj automobil, a Mrvica se negdje bila izgubila. “Bojala sam se da nekamo ne odluta, da je ne rastrgaju seoski psi, pa sam plakala za njom, a jedna policajka me umirivala govoreći da će se ona vratiti. Kada sam je ugledala, rasplakala sam se od sreće – rekla je Jelena Krasnić Jutarnjem listu dok je pokazivala što je ostalo od njezina doma. Ljudi su joj predlagali i da ode živjeti u neki dom za starije i nemoćne osobe, ali ona to ne želi.

Jelena živi od 1100 kuna mirovine, a sada  u izgorenoj kući nema ni struje ni vode. Jeleni i Mrvici, nužna je pomoć. Pa je otvoren i žiro račun na ime Jelene Krasnić kako bi Mrvica i Jelena i dalje nastavili skladni život pun ljubavi i prijateljstva, nadaju se u obnovljenoj kući i bez dima, vatre i laveža upomoć.

Ako želite pomoći Jeleni i njenoj kujici Mrvici, novac možete uplatiti na žiro račun – JELENA KRASNIĆ, HPB 3219346923. Možete ih pronaći u Ulici Stjepana Radića 106 u Čepinskim Martincima ili nazvati Jelenu na broj mobitela 0919149813.

Izgorena Jelenina kuća (scr: RTL)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.