foto: BigStock

Kći zanemarila staru majku, sada je i službeno optužena za njenu smrt

Autor: • 21. 02. 2018. • Vijesti748 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv 45-godišnjakinje zbog prouzročenja smrti iz nehaja i ostavljanja bliske osobe u teškom položaju, u ovom slučaju 88-godišnje majke s kojom je živjela u obiteljskoj kući u Koprivnici, javio je Večernji list.

Majka je sredinom 2016. godine pala, slomila desnu natkoljeničnu kost i ostala nepokretna i nesposobna brinuti se o sebi, no kći, tvrde u DORH-u, nije zatražila liječničku pomoć, olako smatrajući da neće doći do težih posljedica.“Nije na odgovarajući način brinula o njezinoj higijeni, a nije joj pomagala ni pri promjeni položaja tijela u krevetu, pa je kod oštećenice došlo do razvoja višestrukih teških dekubitusnih rana na prsnom košu, leđima, kuku i nogama”,  kažu u DORH-u.

Okrivljenica je hitnu pomoć pozvala tek 15. kolovoza 2017., kad je majka odvezena u bolnicu u kojoj je istog dana i preminula zbog septičkog šoka i akutnog zatajenja srca.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.