Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Špika se vraća jači no ikad?

Autor: • 08. 02. 2018. • Vijesti656 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Milivoj Špika, predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno, objavio je poslanicu na Facebooku u kojoj razmatra budućnost političkog organiziranja umirovljenika, ali i mirovinskog sustava.  Iz ove je objave jasno da Špika zajedno sa Silvanom Hreljom (HSU) planira ujediniti sve umirovljeničke stranke.

Špika tako kaže da će konkretne prijedloge u vezi Mirovinske reforme biti sukladni potpori koju dobije od birača, točnije o procijenjenoj političkoj snazi.„Svjedoci ste da su umirovljeničke stranke kroz prethodnih dvadesetak bile izložene raznim napadima i podmetanjima koji su doveli do dezintegracije biračkog korpusa umirovljenika što se zorno oslikava kroz dvadesetak različitih stranaka sličnih naziva. Cilj toga jest zbunjivanje biračkog tijela. Kako je sve krenulo od Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) kao političkog krila Matice umirovljenika Hrvatske, tako će obrnutim procesom doći do onog što svi shvaćamo da je nužnost“, piše Špika. A nužnost je, prema njemu, ujedinjenje umirovljeničkih stranaka u koaliciju da bi se proces završio „početnim postavkama“. To pak možemo protumačiti jedino kao spajanje u jedinstvenu umirovljeničku stranku.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.