Prati nas

Vijesti

Špika se vraća jači no ikad?

Nužnost je, kaže Špika, ujedinjenje umirovljeničkih stranaka u koaliciju da bi se proces završio ‘početnim postavkama’, što možemo protumačiti kao jedinstvenu umirovljeničku stranku.

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Milivoj Špika, predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno, objavio je poslanicu na Facebooku u kojoj razmatra budućnost političkog organiziranja umirovljenika, ali i mirovinskog sustava.  Iz ove je objave jasno da Špika zajedno sa Silvanom Hreljom (HSU) planira ujediniti sve umirovljeničke stranke.

Špika tako kaže da će konkretne prijedloge u vezi Mirovinske reforme biti sukladni potpori koju dobije od birača, točnije o procijenjenoj političkoj snazi.

„Svjedoci ste da su umirovljeničke stranke kroz prethodnih dvadesetak bile izložene raznim napadima i podmetanjima koji su doveli do dezintegracije biračkog korpusa umirovljenika što se zorno oslikava kroz dvadesetak različitih stranaka sličnih naziva. Cilj toga jest zbunjivanje biračkog tijela. Kako je sve krenulo od Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) kao političkog krila Matice umirovljenika Hrvatske, tako će obrnutim procesom doći do onog što svi shvaćamo da je nužnost“, piše Špika. A nužnost je, prema njemu, ujedinjenje umirovljeničkih stranaka u koaliciju da bi se proces završio „početnim postavkama“. To pak možemo protumačiti jedino kao spajanje u jedinstvenu umirovljeničku stranku.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.