Prati nas

Vijesti

Špika se vraća jači no ikad?

Nužnost je, kaže Špika, ujedinjenje umirovljeničkih stranaka u koaliciju da bi se proces završio ‘početnim postavkama’, što možemo protumačiti kao jedinstvenu umirovljeničku stranku.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Milivoj Špika, predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno, objavio je poslanicu na Facebooku u kojoj razmatra budućnost političkog organiziranja umirovljenika, ali i mirovinskog sustava.  Iz ove je objave jasno da Špika zajedno sa Silvanom Hreljom (HSU) planira ujediniti sve umirovljeničke stranke.

Špika tako kaže da će konkretne prijedloge u vezi Mirovinske reforme biti sukladni potpori koju dobije od birača, točnije o procijenjenoj političkoj snazi.


„Svjedoci ste da su umirovljeničke stranke kroz prethodnih dvadesetak bile izložene raznim napadima i podmetanjima koji su doveli do dezintegracije biračkog korpusa umirovljenika što se zorno oslikava kroz dvadesetak različitih stranaka sličnih naziva. Cilj toga jest zbunjivanje biračkog tijela. Kako je sve krenulo od Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) kao političkog krila Matice umirovljenika Hrvatske, tako će obrnutim procesom doći do onog što svi shvaćamo da je nužnost“, piše Špika. A nužnost je, prema njemu, ujedinjenje umirovljeničkih stranaka u koaliciju da bi se proces završio „početnim postavkama“. To pak možemo protumačiti jedino kao spajanje u jedinstvenu umirovljeničku stranku.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP