Rad u mirovini
foto: Pexels

Stranka umirovljenika: Umirovljenici žele raditi u turističkoj sezoni

Autor: • 06. 02. 2018. • Vijesti883 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Stranka umirovljenika (SU) izašla je s prijedlogom da se umirovljenicima omogući rad u turističkoj sezoni gdje već sada nema dovoljno radne snage, javlja Glas Slavonije.

“Pripreme za turističku sezonu u punom su jeku, jedan od većih problema je pomanjkanje radne snage. Čudno je da se nitko nije sjetio našeg “mrtvog kapitala” ili “unutrašnjih rezervi'”, stoji u priopćenju iz SU-a koji traži da se i kod nas primijeni model koji već 15 godina postoji u Češkoj.“Česima kronično manjka radna snaga i imaju problem nataliteta kao i mi. Kod njih već 15 godina umirovljenici mogu neograničeno raditi (a da im se ne dira u mirovinu). Poslodavac im je dužan platiti najmanje minimalnu plaću. Koliko ima kuharica, konobarica, čistačica, vodoinstalatera, električara, liječnika, medicinskih sestara te drugih zanimanja među umirovljenicima koji su voljni raditi da si poprave i ovako slabe mirovine i nizak standard, samo je to potrebno pravno regulirati”, kažu iz SU-a te podsjećaju kako u Hrvatskoj ima više od milijun umirovljenika, a među njima sigurno 100.000 – 200.000 tisuća koji su vitalni i voljni raditi. Podsjećaju da je danas u Češkoj nezaposlenost 3,9 posto, kao i u Njemačkoj.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.