Prati nas

Vijesti

Stranka umirovljenika: Umirovljenici žele raditi u turističkoj sezoni

Koliko ima kuharica, konobarica, čistačica, vodoinstalatera, električara, liječnika, medicinskih sestara te drugih zanimanja među umirovljenicima koji su voljni raditi da si poprave i ovako slabe mirovine i nizak standard, samo je to potrebno pravno regulirati, kažu u Stranci umirovljenika.

Objavljeno

|

Rad u mirovini
foto: Pexels

Stranka umirovljenika (SU) izašla je s prijedlogom da se umirovljenicima omogući rad u turističkoj sezoni gdje već sada nema dovoljno radne snage, javlja Glas Slavonije.

“Pripreme za turističku sezonu u punom su jeku, jedan od većih problema je pomanjkanje radne snage. Čudno je da se nitko nije sjetio našeg “mrtvog kapitala” ili “unutrašnjih rezervi'”, stoji u priopćenju iz SU-a koji traži da se i kod nas primijeni model koji već 15 godina postoji u Češkoj.


“Česima kronično manjka radna snaga i imaju problem nataliteta kao i mi. Kod njih već 15 godina umirovljenici mogu neograničeno raditi (a da im se ne dira u mirovinu). Poslodavac im je dužan platiti najmanje minimalnu plaću. Koliko ima kuharica, konobarica, čistačica, vodoinstalatera, električara, liječnika, medicinskih sestara te drugih zanimanja među umirovljenicima koji su voljni raditi da si poprave i ovako slabe mirovine i nizak standard, samo je to potrebno pravno regulirati”, kažu iz SU-a te podsjećaju kako u Hrvatskoj ima više od milijun umirovljenika, a među njima sigurno 100.000 – 200.000 tisuća koji su vitalni i voljni raditi. Podsjećaju da je danas u Češkoj nezaposlenost 3,9 posto, kao i u Njemačkoj.

.

Vijesti

I Pernar želi na Pantovčak. Ima li šanse protiv Kolinde i Milanovića?

Nakon sloma Živog zida najavio je osnivanje nove stranke koju će nazvati svojim imenom i prezimenom te izlazak na predsjedničke i parlamentarne izbore.

Objavljeno

|

Autor

Svakim danom sve je veća lista predsjedničkih kandidata. Dok se čeka službena objava kandidature aktualne predsjednice, jedan od najvećih političkih ekshibicionista u Hrvatskoj, Ivan Pernar, najavio je da će se i on uključiti u utrku za prvog čovjeka države i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga.

Ovaj bivši vođa stranke Živi zid, koja se je raspala zbog borbe oko briselske fotelje, na Facebooku je napisao: “Ovo će mi biti jedan od protukandidata.” I to uz fotografiju i najavu kandidature Zorana Milanovića. Nakon toga je u nekoliko objava poručio svojim pratiteljima na društvenim mrežama da “samo uz njihovu pomoć” može pobijediti druge takmace u ovoj utrci.


Nakon sloma Živog zida najavio je osnivanje nove stranke koju će nazvati svojim imenom i prezimenom te izlazak na predsjedničke i parlamentarne izbore.  

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP