Prati nas

Vijesti

Stranka umirovljenika: Umirovljenici žele raditi u turističkoj sezoni

Koliko ima kuharica, konobarica, čistačica, vodoinstalatera, električara, liječnika, medicinskih sestara te drugih zanimanja među umirovljenicima koji su voljni raditi da si poprave i ovako slabe mirovine i nizak standard, samo je to potrebno pravno regulirati, kažu u Stranci umirovljenika.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Rad u mirovini
foto: Pexels

Stranka umirovljenika (SU) izašla je s prijedlogom da se umirovljenicima omogući rad u turističkoj sezoni gdje već sada nema dovoljno radne snage, javlja Glas Slavonije.

“Pripreme za turističku sezonu u punom su jeku, jedan od većih problema je pomanjkanje radne snage. Čudno je da se nitko nije sjetio našeg “mrtvog kapitala” ili “unutrašnjih rezervi'”, stoji u priopćenju iz SU-a koji traži da se i kod nas primijeni model koji već 15 godina postoji u Češkoj.


“Česima kronično manjka radna snaga i imaju problem nataliteta kao i mi. Kod njih već 15 godina umirovljenici mogu neograničeno raditi (a da im se ne dira u mirovinu). Poslodavac im je dužan platiti najmanje minimalnu plaću. Koliko ima kuharica, konobarica, čistačica, vodoinstalatera, električara, liječnika, medicinskih sestara te drugih zanimanja među umirovljenicima koji su voljni raditi da si poprave i ovako slabe mirovine i nizak standard, samo je to potrebno pravno regulirati”, kažu iz SU-a te podsjećaju kako u Hrvatskoj ima više od milijun umirovljenika, a među njima sigurno 100.000 – 200.000 tisuća koji su vitalni i voljni raditi. Podsjećaju da je danas u Češkoj nezaposlenost 3,9 posto, kao i u Njemačkoj.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP