Prati nas

Ljubav

Tabu

Istraživanje pokazalo: Svaki drugi zet ‘baca oko’ na punicu?

Ona je žena koju, prema uvriježenom mišljenju, oženjeni muškarci mrze i često ju zovu trećim kotačem u braku ili onom koja upravlja iz sjene i koja uvijek misli da je njena kćer mogla bolje proći u životu.

Objavljeno

|

Baka stalno prigovara
foto: BigStock

Ona je žena koju, prema uvriježenom mišljenju, oženjeni muškarci mrze i često ju zovu trećim kotačem u braku, onom koja upravlja iz sjene i koja uvijek misli da je njena kćer mogla “bolje proći u životu”.

Ipak, svaki drugi suprug misli da mu je punica privlačna žena, a svaki četvrti se i zaljubio u ženu čiju je kćerku oženio. Pokazala je to anketa u kojoj je sudjelovalo 1.500 Britanaca.

Šokantno, jedan od šest ispitanika smatra da mu punica izgleda bolje od supruge. Dvije trećine ispitanika bi bilo zadovoljno da im supruga stari poput svoje majke. Nadalje, čak 31% zetova misli da je punica potajice zaljubljena u njih, dok 18% ispitanih smatra da im se punica suptilno “upucavala”.

Dok svaki četvrti zet otvoreno priznaje da je u prošlosti očijukao s punicom, gotovo trećina ih je otvoreno rekla supruzi kako njenu majku smatraju atraktivnom. Mnogi zetovi su i pohvalili puničin smisao za modu i humor, a petina ih smatra da su punice svoj dobar stil prenijele i na kćerku.

“Rezultati istraživanja su jako zanimljivi, pogotovo jer je popularna kultura usmjerena na mladost pa se starije osobe mogu osjećati podcijenjeno i nevidljivo. Očekivano, mnoge žene nakon pedesetog rođendana osjećaju manjak samopouzdanja. A zapravo bi trebale slaviti svoje godine i prihvatiti svoju ljepotu”, komentirala je ove rezultate psihologinja dr. Linda Papadopoulos.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.