Prati nas

Mozaik

20 zanimljivosti o ženama

Žene trepću više od muškaraca i srce im kuca brže, žene češće pate od noćnih mora i snovi su im emotivniji, iako govore više od muškaraca, žene mnogo manje lažu, ali zato puno češće plaču od muškaraca. Za Dan žena prikupili smo 20 zanimljivosti o našim sestrama, majkama, kćerima, prijateljicama…

Silvija Novak

Objavljeno

|

Kako biti sretna?
foto: Pixabay

“Kad nas ljube, žene nam opraštaju sve, čak i naše zločine. A kad nas ne ljube, ne opraštaju nam ništa. Čak ni naše vrline”, napisao je francuski književnik Honoré de Balzac, duhovni začetnik europskoga realizma. “Muškarci kod zgodne žene, koja im se sviđa, glupost nikad ne doživljavaju kao neku manu, već više kao nekakav dodatak šarmu u vidu neiskvarenosti karaktera”, riječi su našeg suvremenika Ive Brešana.

Jesu li žene druga polovica muškaraca ili sasma različita bića? I što pogoni njihovu ćud? Teme su o kojima su ispisani milijuni, što ozbiljnih, što neozbiljnih stranica. Mi vam donosimo nekoliko zanimljivosti za koje, sigurni smo, niste znali.


1.

Žene u prosjeku svaki dan izgovore oko 20.000 riječi, a muškarci 13.000

2.

Žene u antičkom Rimu koristile su znoj gladijatora da poprave ten

3.

U Rusiji živi devet milijuna žena više nego muškaraca

4.

Žene prosječno tijekom života provedu oko godinu dana birajući što će obući

5.

Žene u prosjeku godišnje plaču između 30 i 64 puta, a muškarci samo između 6 i 17 puta

6.

Prosječni muškarac svaki dan slaže oko 6 puta – dvostruko više od žene

7.

Umjesto boli u prsima, srčani udar kod žena češće se manifestira kroz mučninu, probavne smetnje i bol u ramenu

8.

Srce žene kuca brže od srca muškarca

9.

Tijekom čitavog života, žene četiri godine imaju menstruaciju

10.

Žene na jeziku imaju više okusnih pupoljaka

11.

Neke žene imaju genetsku mutaciju koja im omogućuje da vide nekoliko milijuna više nijansi boja

12.

Više žene sklonije su obolijevanju od raka

13.

Najveći broj djece koji je rodila neka žena je 69

14.

68 posto žena kaže da bi imale izvanbračnu aferu kad bi bile sigurne da ih neće otkriti

15.

Žene najčešće umiru od srčanih bolesti

16.

Samo dva posto žena sebe opisuje kao ‘lijepa’

17.

Žene trepnu 19 puta u minuti, a muškarci samo 11 puta

18.

Žene u Nigeriji imaju prosječno sedmero djece – to je najviša stopa na svijetu

19.

Čak 80 posto žena nosi krivu veličinu grudnjaka

20.

Žene češće pate od noćnih mora i imaju emotivnije snove

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP