Prati nas

Ljubav

Ne budite kao HDZ-ov zastupnik, pametnije šaljite golišave slike

Kako su starije generacije relativno nevješte u ovoj raboti, provjerili smo koje je greške u koracima možda napravio gospodin Franjo. Dakako, ako su fotografije vjerodostojne. Ako nisu, pozivamo na žurnu istragu i kažnjavanje krivca.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Kao bomba je odjeknula vijest da je HDZ-ov zastupnik Franjo Lucić (60), izrazitih demokršćanskih kvaliteta, ljubavnici slao nage fotografije iz hotelske sobe. Fotografije je objavio Net.hr portal. Je li to zaista on ili mu fotografije najintimnijih trenutaka uživanja s ženom nepoznatog identiteta smješta parapolitičko podzemlje, pitanje je o koje se spotaknuo mnogi teorijama urote sklon um.

„Netko je napravio čistu montažu, jer ja nemam nikakve veze s time. Ne znam uopće odakle to, jer to sa mnom nema nikakve veze, a ne znam ni tko to meni želi napraviti takvu štetu. Doista to ne razumijem. Ovo nema veze s istinom. Riječ je o krvoločnoj hajci na mene. Nemam ljubavnicu. Naravno da nemam ljubavnicu. Živim normalnim obiteljskim životom. Nemam pojma što je ovo. Tko se s time igra, tko to slaže? Ne mogu doći k sebi. Što se meni još u životu treba dogoditi. Ovo je strašno, ovo je strašno, ovo je strašno…“ kazao je shrvani Lucić za Jutarnji.

Je li moglo pametnije?

Iako je slanje golih fotografija postalo skoro pa uobičajeno, radi se o vrlo osjetljivoj stvari koja može u izvjesnoj mjeri utjecati na osobni život, pogotovo ako zastupate demokršćanske vrijednosti, ispovijedate vjeru i pri tome ste u braku.

Ova praksa se još naziva i seksting, a definira se kao dijeljenje vlastitih ili tuđih golih slika, video isječaka i vođenje seksi razgovora putem mobilnog telefona ili računala. Anketa Associated Pressa i MTV-a pokazuje kako više od četvrtine mladih u SAD-u pribjegava ovom “novom obliku zabave“, što zbog dosade, što zbog zabave ili zavođenja. No u posljednjih pet godina, zamjetno je kako i 60+ generacije hvataju korak s mlađarijom u ovim nestašlucima.

Kako su starije generacije relativno nevješte u ovoj raboti, provjerili smo koje je greške u koracima možda napravio gospodin Franjo. Dakako, ako su fotografije vjerodostojne. Ako nisu, pozivamo na žurnu istragu i kažnjavanje krivca.

1.

Neka fotografije budu seksi. Ako ste već odlučili pokazati sve, onda izgledajte najbolje što možete. Za oba spola važi jedno pravilo; nemojte izgledati jeftino na fotografiji. Žene, izbjegavajte predetaljne slike. Muškarci, ako niste odveć reprezentativni dok ste ‘opušteni’, fotografirajte se ‘pod punom ratnom spremom’. Kut snimanja  čini čuda.

2.

Dva puta provjerite kome šaljete svoje gole slike. Ne biste vjerovali koliko poruka završi na pogrešnoj adresi, pogotovo od kada su davatelji usluga uveli autocomplete funkciju prilikom upisivanja adrese. Vaša frizerka je možda sjajna osoba, no, usprkos svemu, neke stvari o vama ne bi trebala znati.

3.

Ne šaljite slike svojih genitalija osobama koje to nisu zatražile. Neki bi to mogli shvatiti kao uznemiravanje. Vjerovali ili ne, postoje osobe koje ne dijele oduševljenje vašim obiteljskim draguljima, ma koliko vi bili ponosni na njih. Budite sigurni da slike ne šaljete maloljetnim osobama.

4.

Nikada ne pokazujte lice na golim fotografijama. Nikada ne znate gdje će i kod koga te fotografije završiti. Lice možete poslati u zasebnoj fotografiji. Neka ta slika bude snimljena u drugo vrijeme i na drugoj lokaciji kako je se ne bi moglo izravno povezati s vašim manje čednim fotografijama.

5.

Pripazite na lokaciju snimanja i stvari koje vas okružuju. Možda se na fotografiji ne vidi vaše lice, ali drugi detalji mogu otkriti puno više. Neka u kadru ne bude osobnih dokumenata, fotografija vaših supružnika, djece ili prijatelja. Također, izbjegavajte i kućne ljubimce. Ne zato što trebate zaštiti njihov identitet, već stoga što je to jednostavno neukusno. Nikada se nemojte slikati na poslu. Baš nikada.

6.

Recite NE i ne pristanite na ucjene reciprocitetom. Ako ne želite slati svoje gole fotke, nemojte to učiniti samo zato što vam je netko poslao svoje. Život nije uvijek pošten.

7.

Još jednom razmislite. Snimanje golišavih fotografija je zabavno. Možda ćete s osobom s kojom se dopisujete ostvariti kvalitetan odnos. No, što znate o njoj? Koliko je osvetoljubiva? Hoće li, kada joj jednog dana stanete na žulj, fotografije vašeg ‘pribora’ proslijediti vašim prijateljima i kolegama na poslu? Ili, ne daj bože, nekom internetskom portalu?

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.