Prati nas

Vijesti

Sindikat umirovljenika demantira OECD

Sada će i premijer Plenković zadovoljno reći kako smo po mirovinama najviši u svijetu, komentar je Sindikata umirovljenika Hrvatske objavljen na službenoj Facebook stranici.

Objavljeno

|

foto: S. Bura/S.Bogdanic/Mojevrijeme.hr

Sindikat umirovljenika Hrvatske je demantirao izvješće Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) prema kojem se hrvatski mirovinski sustav nalazi u skupini najvelikodušnijih, zajedno sa Turskom i Nizozemskoj.

“Ako je i od OECD-a, previše je. Provjereno i u Mirovinskom. Ove podatke i tablice su pogrešne. Hrvatska, uz Veliku Britaniju, ima najnižu relativnu bruto mirovinu (tj. udio prosječne bruto mirovine u prosječnoj bruto plaći), i to samo 29 posto, a ne 129 posto; jer to bi značilo da odlaskom u mirovinu imate za 29 posto veću prvu penziju od svoje zadnje plaće. No, kako HZMO nije isporučio takav podatak, a niti Statistički zavod, učinili su to “stručnjaci” iz Svjetske banke. Sada će i premijer Plenković zadovoljno reci kako smo po mirovinama najviši u svijetu”, komentar je Sindikata umirovljenika Hrvatske objavljen na službenoj Facebook stranici.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.