Prati nas

Vijesti

Što se dogodi kad u dom za stare i nemoćne postavite skrivenu kameru?

Nakon ovog otkrića, sin je odmah oca izvukao iz ovog doma strave kojeg će tužiti i kao dokaz priložiti 119 snimaka zlostavljanja. Njegovateljica iz videa je, u međuvremenu, otpuštena.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

„Van iz svoje jebene sobe. Diži guzicu“, govori korpulentna njegovateljica dok jednim potezom iz invalidskih kolica na krevet baca nemoćnog starca. Druga njegovateljica smireno gleda cijelu situaciju pa kaže: “I ja sam nekada tako bacala ljude.”

Sve je snimila skrivena kamera u domu za nemoćne Autumnwood u američkoj Livoniji. Pacijent koji ne može govoriti zove se Hussein Younes. Zlostavljanje je otkriveno kada je njegov sin uvido da mu otac gubi na težini, a noge i glava su mu prekrivene modricama. I zato je kraj očevog kreveta podmetnuo kameru skrivenu u budilici.


Snimke prikazuju njegovateljicu kako udara starca u glavu dok on nerazgovjetno pukušava nešto reći. Uz fizičko zlostavljanje, pacijent je izvrgnut i vrijeđanju na etničkoj osnovi, jer riječ je o imigrantu iz Libanona. Uskraćivana mu je voda, a uklonili su i dugme s kojim je mogao pozvati njegovateljicu.

Nakon ovog otkrića, sin je odmah oca izvukao iz ovog doma strave kojeg će tužiti i kao dokaz priložiti 119 snimaka zlostavljanja. Njegovateljica iz videa je, u međuvremenu, otpuštena.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP