screenshot: Youtube

Što se dogodi kad u dom za stare i nemoćne postavite skrivenu kameru?

Autor: • 20. 03. 2018. • Vijesti1062 • Verzija za ispis Verzija za ispis

„Van iz svoje jebene sobe. Diži guzicu“, govori korpulentna njegovateljica dok jednim potezom iz invalidskih kolica na krevet baca nemoćnog starca. Druga njegovateljica smireno gleda cijelu situaciju pa kaže: “I ja sam nekada tako bacala ljude.”

Sve je snimila skrivena kamera u domu za nemoćne Autumnwood u američkoj Livoniji. Pacijent koji ne može govoriti zove se Hussein Younes. Zlostavljanje je otkriveno kada je njegov sin uvido da mu otac gubi na težini, a noge i glava su mu prekrivene modricama. I zato je kraj očevog kreveta podmetnuo kameru skrivenu u budilici.Snimke prikazuju njegovateljicu kako udara starca u glavu dok on nerazgovjetno pukušava nešto reći. Uz fizičko zlostavljanje, pacijent je izvrgnut i vrijeđanju na etničkoj osnovi, jer riječ je o imigrantu iz Libanona. Uskraćivana mu je voda, a uklonili su i dugme s kojim je mogao pozvati njegovateljicu.

Nakon ovog otkrića, sin je odmah oca izvukao iz ovog doma strave kojeg će tužiti i kao dokaz priložiti 119 snimaka zlostavljanja. Njegovateljica iz videa je, u međuvremenu, otpuštena.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.