Team Unlibited (screenshot: Youtube)

Anđeli bez krila – zbog njih je svijet bolji

Autor: • 27. 04. 2018. • Kolaž, Mozaik484 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Mnoga se djeca rađaju bez ruku ili šaka, a neka nesretnim slučajem ili zbog bolesti ostaju bez njih. No sve su im dostupnije sjajne proteze, napravljene po mjeri i po njihovoj želji. Crvene, zelene, s uzorcima ili u duginim bojama. I za sve je „kriv“ dvojac koji ih proizvodi u skromnom kućnom spremištu.

Jer, ne nose svi superjunaci plašt! Neki su obični dečki iz susjedstva koji mijenjaju živote ljudi koje nisu ikada vidjeli. I što je najvažnije, daruju djeci neke od najsretnijih trenutaka koje će pamtiti zauvijek. Zovu se Team unlimbited. To je igra riječi u kojoj je riječ unlimited (neograničeno) zamijenjena s unlimbited, što bi značilo „bez udova“.Stephen Davies i Drew Muray vraćaju djeci osmijeh na lice s protezama koje proizvode 3D printerom. Iz spremišta u Swanseu u Walesu, funkcionalne nove ruke šalju djeci diljem svijeta. Potpuno besplatno! Nakon što djeca odaberu boje i uzorke, ostalo je njihov posao.

Davies je inženjer i otac. Rođen je bez ruke pa mu je poznato što znači biti razočaran s protezama koje su dostupne preko zdravstvenog osiguranja. U potrazi za boljom rukom, pronašao je skupinu volontera koja se bavila proizvodnjom protetike. Kako je bio jako zadovoljan novom protezom, pridružio se timu i poradio na boljem dizajnu. I tako se rodila proizvodnja u spremištu.

Svaka ruka koju ovaj dvojac proizvede košta manje od 26 dolara u materijalu, a za njenu izradu potrebno je 12 sati. I potpuno je pokrivena donacijama i radom ovih vrijednih ljudi. U priloženom videu pogledajte koliko radosti daju djeci. Vraćaju vjeru u ljude, zar ne?

screenshot: Youtube

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.