Prati nas

Vijesti

Papa Franjo utješio uplakanog dječaka: I tata ateist je u raju!

U Franjinom naručju mali Emanuele je neutješno briznuo u plač i papi na uho rekao svoj problem. Nakon što su tiho razgovarali, dječak mu je dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Prilikom obilaska župe Svetog Pavla od križa na rubovima Rima papa Franjo je još jednom osvojio javnost, kako kršćane, tako i one koji pripadaju drugim vjerama. Ali i one koji nisu religiozni.

Jedno od djece koja su trebala razgovarati s Franjom ‘smrznulo’ se pred mikrofonom nakon čega ga je papa pozvao da mu priđe. U Franjinom naručju mali Emanuele je briznuo u neutješni plač, nakon čega je papi na uho povjerio svoj problem. Razgovor je potrajao, a dječak je katoličkom poglavaru dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.„Emanuele mi je rekao da mu je tata nedavno umro. Bio je ateist. Krstio je svoju djecu. Bio je dobar čovjek. Brine se da njegov otac, jer nije bio vjernik, ne može ući u raj. Ali o tome odlučuje bog. Što mislite kakvo je božje srce?“ upitao je papa vjernike. „To je srce oca“, odmah je odgovorio i dodao: „Bog ima srce oca. Napušta li bog svoju djecu? Napušta li bog svoju dobru djecu?“

„Ne“, uzviknuli su vjernici.

„Evo, Emanuele, to je tvoj odgovor. Sigurno je bog ponosan na tvoga oca, jer je lakše krstiti djecu kad si vjernik, nego kad to nisi. Bogu se to svidjelo, siguran sam. Moli za svoga oca i hvala ti na hrabrosti, Emanuele“, kazao mu je papa.

„Ovaj dječak koji je naslijedio snagu od svoga oca ima je hrabrosti zaplakati pred svima nama. Ako je taj čovjek odgojio ovakvu djecu, onda je on božji čovjek“, objasnio je katolički poglavar. Teško je ne zaključiti da niti jedno dijete ne bi trebalo odrastati opterećeno ovakvim mukama i strahom. Nadamo se da će i ostatak Crkve slijediti Franjin primjer.

.

Vijesti

Pakrac stimulira udomljavanje pasa dotacijom od 1.000 kuna

Grad Pakrac sa svakim udomiteljem sklapa ugovor, udomitelj mora poštovati Zakon o dobrobiti životinja, a službenici Grada uvijek imaju pravo nadzora.

Objavljeno

|

Autor

Od početka ožujka do polovine svibnja iz Skloništa za životinje na Bučju udomljeno je 9 pasa temeljom gradske odluke o naknadi za udomljavanje pasa kojom svaki udomitelj psa iz tog skloništa dobiva jednokratnu naknada u iznosu od tisuću kuna, piše Pakrac.hr.

Pored toga, četiri predmeta su u postupku, rekao je Darko Miletić, zaposlenik gradske uprave koji radi na provođenju programa. Da mjera daje rezultate ukazuje podatak da je u ta nepuna tri mjeseca već sada udomljavanje višestruko uvećano. Naime, prema iskustvima iz prethodnih godina u Hrvatskoj je godišnje iz skloništa na Bučju udomljeno je tek nekoliko pasa, a svi ostali u Njemačkoj.Kroz tih 13 postupaka novi dom je na području Pakraca pronašlo ili će ga uskoro dobiti sedmero pasa, dok su ostali udomljeni u Lipiku, Okučanima i Kaptolu. Miletić, koji je inače i pokretač ove mjere, ne misli da je povećan interes za udomljavanje pasa iz skloništa na Bučju isključivo odraz te materijalne stimulacije od tisuću kuna već da je ono prvenstveno posljedica veće posvećenosti tom problemu u medijima.

Grad Pakrac sa svakim udomiteljem sklapa ugovor, udomitelj mora poštovati Zakon o dobrobiti životinja, a službenici Grada uvijek imaju pravo nadzora. U skloništu na Bučju je trenutno u ponudi 49 pasa, a nekoliko ih je još u karanteni.

Nastavi čitati