Prati nas

Vijesti

Papa Franjo utješio uplakanog dječaka: I tata ateist je u raju!

U Franjinom naručju mali Emanuele je neutješno briznuo u plač i papi na uho rekao svoj problem. Nakon što su tiho razgovarali, dječak mu je dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Prilikom obilaska župe Svetog Pavla od križa na rubovima Rima papa Franjo je još jednom osvojio javnost, kako kršćane, tako i one koji pripadaju drugim vjerama. Ali i one koji nisu religiozni.

Jedno od djece koja su trebala razgovarati s Franjom ‘smrznulo’ se pred mikrofonom nakon čega ga je papa pozvao da mu priđe. U Franjinom naručju mali Emanuele je briznuo u neutješni plač, nakon čega je papi na uho povjerio svoj problem. Razgovor je potrajao, a dječak je katoličkom poglavaru dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.

„Emanuele mi je rekao da mu je tata nedavno umro. Bio je ateist. Krstio je svoju djecu. Bio je dobar čovjek. Brine se da njegov otac, jer nije bio vjernik, ne može ući u raj. Ali o tome odlučuje bog. Što mislite kakvo je božje srce?“ upitao je papa vjernike. „To je srce oca“, odmah je odgovorio i dodao: „Bog ima srce oca. Napušta li bog svoju djecu? Napušta li bog svoju dobru djecu?“

„Ne“, uzviknuli su vjernici.

„Evo, Emanuele, to je tvoj odgovor. Sigurno je bog ponosan na tvoga oca, jer je lakše krstiti djecu kad si vjernik, nego kad to nisi. Bogu se to svidjelo, siguran sam. Moli za svoga oca i hvala ti na hrabrosti, Emanuele“, kazao mu je papa.

„Ovaj dječak koji je naslijedio snagu od svoga oca ima je hrabrosti zaplakati pred svima nama. Ako je taj čovjek odgojio ovakvu djecu, onda je on božji čovjek“, objasnio je katolički poglavar. Teško je ne zaključiti da niti jedno dijete ne bi trebalo odrastati opterećeno ovakvim mukama i strahom. Nadamo se da će i ostatak Crkve slijediti Franjin primjer.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.