Prati nas

Vijesti

Papa Franjo utješio uplakanog dječaka: I tata ateist je u raju!

U Franjinom naručju mali Emanuele je neutješno briznuo u plač i papi na uho rekao svoj problem. Nakon što su tiho razgovarali, dječak mu je dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Prilikom obilaska župe Svetog Pavla od križa na rubovima Rima papa Franjo je još jednom osvojio javnost, kako kršćane, tako i one koji pripadaju drugim vjerama. Ali i one koji nisu religiozni.

Jedno od djece koja su trebala razgovarati s Franjom ‘smrznulo’ se pred mikrofonom nakon čega ga je papa pozvao da mu priđe. U Franjinom naručju mali Emanuele je briznuo u neutješni plač, nakon čega je papi na uho povjerio svoj problem. Razgovor je potrajao, a dječak je katoličkom poglavaru dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.


„Emanuele mi je rekao da mu je tata nedavno umro. Bio je ateist. Krstio je svoju djecu. Bio je dobar čovjek. Brine se da njegov otac, jer nije bio vjernik, ne može ući u raj. Ali o tome odlučuje bog. Što mislite kakvo je božje srce?“ upitao je papa vjernike. „To je srce oca“, odmah je odgovorio i dodao: „Bog ima srce oca. Napušta li bog svoju djecu? Napušta li bog svoju dobru djecu?“

„Ne“, uzviknuli su vjernici.

„Evo, Emanuele, to je tvoj odgovor. Sigurno je bog ponosan na tvoga oca, jer je lakše krstiti djecu kad si vjernik, nego kad to nisi. Bogu se to svidjelo, siguran sam. Moli za svoga oca i hvala ti na hrabrosti, Emanuele“, kazao mu je papa.

„Ovaj dječak koji je naslijedio snagu od svoga oca ima je hrabrosti zaplakati pred svima nama. Ako je taj čovjek odgojio ovakvu djecu, onda je on božji čovjek“, objasnio je katolički poglavar. Teško je ne zaključiti da niti jedno dijete ne bi trebalo odrastati opterećeno ovakvim mukama i strahom. Nadamo se da će i ostatak Crkve slijediti Franjin primjer.

.

Vijesti

Bill Gates dao 150 milijuna dolara da smanji cijenu cjepiva protiv koronavirusa

Taj novac pomoći će ubrzati razvoj i distribuciju eventualnog cjepiiva protiv Covida-19 i učiniti ga dostupnim u 92 najsiromašnije zemlje svijeta pri čemu cijena pojedinačne doze neće prelaziti iznos od tri dolara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Omiljena meta antivaksera i teoretičara zavjera, Bill Gates, povukao je potez za kojeg će biti potrebna prilična mentalna akrobacija da bi ga se prikazalo negativnim. Naime, Bill i njegova supruga Melinda preko svoje zaklade su donirali 150 milijuna dolara kako bi osigurali da cijena pojedinačnog cjepiva protiv koronavirusa bude što pristupačnija i cijenom dostupnija najširoj mogućoj populaciji, piše magazin The Week.

Zaklada Melinda i Bill Gates novac je uplatila Serum Institutu u Indiji, najvećem svjetskom proizvođaču cjepiva, objavio je savez za razvoj cjepiva Gavi. Taj novac pomoći će ubrzati razvoj i distribuciju eventualnog cjepiva protiv Covida-19 i učiniti ga dostupnim u 92 najsiromašnije zemlje svijeta pri čemu cijena pojedinačne doze neće prelaziti iznos od tri dolara.


“Previše puta smo svjedočili tome da najranjivije zemlje budu ostavljene na kraju reda kad je riječ o novim tretmanima, dijagnostičkim postupcima i cjepivima”, kazao je direktor Gavija, dr. Seth Berkley. Posljedice takve nejednakosti u distribuciji cjepiva protiv COVID-19 mogle bi biti poražavajuće.

“Ako su samo najbogatije zemlje svijeta zaštićene, onda će međunarodna trgovina i društvo nastaviti patiti kako pandemija nastavlja bjesniti širom svijeta”, kaže Berkley.

Serum Institut u Indiji jedna je od nekolicine kompanija u svijetu koja surađuje s AstraZenecom na proizvodnji kandidata za cjepivo. To je također i jedan od glavnih opskrbljivača Svjetske zdravstvene organizacije. Ukupno 92 zemlje dobit će cjepivo po ovim sniženim cijenama, a cilj Gavija je prikupiti dvije milijarde dolara za nastavak snabdijevanja zemalja cjepivima po pristupačnim cijenama.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP