Prati nas

Vijesti

Papa Franjo utješio uplakanog dječaka: I tata ateist je u raju!

U Franjinom naručju mali Emanuele je neutješno briznuo u plač i papi na uho rekao svoj problem. Nakon što su tiho razgovarali, dječak mu je dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Prilikom obilaska župe Svetog Pavla od križa na rubovima Rima papa Franjo je još jednom osvojio javnost, kako kršćane, tako i one koji pripadaju drugim vjerama. Ali i one koji nisu religiozni.

Jedno od djece koja su trebala razgovarati s Franjom ‘smrznulo’ se pred mikrofonom nakon čega ga je papa pozvao da mu priđe. U Franjinom naručju mali Emanuele je briznuo u neutješni plač, nakon čega je papi na uho povjerio svoj problem. Razgovor je potrajao, a dječak je katoličkom poglavaru dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.


„Emanuele mi je rekao da mu je tata nedavno umro. Bio je ateist. Krstio je svoju djecu. Bio je dobar čovjek. Brine se da njegov otac, jer nije bio vjernik, ne može ući u raj. Ali o tome odlučuje bog. Što mislite kakvo je božje srce?“ upitao je papa vjernike. „To je srce oca“, odmah je odgovorio i dodao: „Bog ima srce oca. Napušta li bog svoju djecu? Napušta li bog svoju dobru djecu?“

„Ne“, uzviknuli su vjernici.

„Evo, Emanuele, to je tvoj odgovor. Sigurno je bog ponosan na tvoga oca, jer je lakše krstiti djecu kad si vjernik, nego kad to nisi. Bogu se to svidjelo, siguran sam. Moli za svoga oca i hvala ti na hrabrosti, Emanuele“, kazao mu je papa.

„Ovaj dječak koji je naslijedio snagu od svoga oca ima je hrabrosti zaplakati pred svima nama. Ako je taj čovjek odgojio ovakvu djecu, onda je on božji čovjek“, objasnio je katolički poglavar. Teško je ne zaključiti da niti jedno dijete ne bi trebalo odrastati opterećeno ovakvim mukama i strahom. Nadamo se da će i ostatak Crkve slijediti Franjin primjer.

.

Vijesti

Njemačka vlada duhovitim videom apelira na mlade da ostanu doma

“Skupili smo svu hrabrost i napravili ono što se od nas očekivalo. Jedinu ispravnu stvar – ništa. Apsolutno ništa, bili smo lijeni poput rakuna.”

Silvija Novak

Objavljeno

|

Njemačka vlada pokrenula je neobičnu i vrlo duhovitu kampanju obuzdavanja širenja koronavirusa u kojoj se obraća mladima te od njih traži da postanu junaci svoga doba tako što neće raditi apsolutno ništa.

Video koji se počeo emitirati u Njemačkoj prikazuje postarijeg gospodina koji se prisjeća davne 2020. godine kad su on i tadašnja generacija mladih spasili zemlju od nevidljive opasnosti tako što su se po cijeli dan izležavali na kauču.


“Bila je zima 2020. kad su sve oči u zemlji bile uprte u nas. Tek sam napunio 22 godine i studirao sam inženjerstvo u Chemnitzu kad je stigao drugi val. S 22 godine se želiš zabavljati, studirati, upoznavati ljude i sve to, izlaziti na piće s prijateljima. No sudbina je za nas imala drugačije planove. Nevidljiva opasnost je zaprijetila svemu u što smo vjerovali. Odjednom, sudbina naže zemlje bila je u našim rukama”, priča gospodin Anton Lehmann.

“Skupili smo svu hrabrost i napravili ono što se od nas očekivalo. Jedinu ispravnu stvar – ništa. Apsolutno ništa, bili smo lijeni poput rakuna. Čitave dane i noći držali smo svoje guzice u kućama i borili se protiv širenja virusa. Naš kauč bio je prva crta bojišnice, a naše strpljenje bilo je naše oružje. Znate, ponekad se nasmijem sam sebi kad se sjetim tog vremena. To je bila naša sudbina. Tako smo postali junaci, tada, u doba koronavirusa na zimu 2020., ” opisuje Lehmann kako je njegova generacija spasila svijet.

Video završava porukom: “Postani heroj! Ostani doma! Zajedno protiv korone.”

Pogledajte video:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP