Prati nas

Vijesti

Papa Franjo utješio uplakanog dječaka: I tata ateist je u raju!

U Franjinom naručju mali Emanuele je neutješno briznuo u plač i papi na uho rekao svoj problem. Nakon što su tiho razgovarali, dječak mu je dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Prilikom obilaska župe Svetog Pavla od križa na rubovima Rima papa Franjo je još jednom osvojio javnost, kako kršćane, tako i one koji pripadaju drugim vjerama. Ali i one koji nisu religiozni.

Jedno od djece koja su trebala razgovarati s Franjom ‘smrznulo’ se pred mikrofonom nakon čega ga je papa pozvao da mu priđe. U Franjinom naručju mali Emanuele je briznuo u neutješni plač, nakon čega je papi na uho povjerio svoj problem. Razgovor je potrajao, a dječak je katoličkom poglavaru dopustio da taj razgovor prepriča okupljenim vjernicima.


„Emanuele mi je rekao da mu je tata nedavno umro. Bio je ateist. Krstio je svoju djecu. Bio je dobar čovjek. Brine se da njegov otac, jer nije bio vjernik, ne može ući u raj. Ali o tome odlučuje bog. Što mislite kakvo je božje srce?“ upitao je papa vjernike. „To je srce oca“, odmah je odgovorio i dodao: „Bog ima srce oca. Napušta li bog svoju djecu? Napušta li bog svoju dobru djecu?“

„Ne“, uzviknuli su vjernici.

„Evo, Emanuele, to je tvoj odgovor. Sigurno je bog ponosan na tvoga oca, jer je lakše krstiti djecu kad si vjernik, nego kad to nisi. Bogu se to svidjelo, siguran sam. Moli za svoga oca i hvala ti na hrabrosti, Emanuele“, kazao mu je papa.

„Ovaj dječak koji je naslijedio snagu od svoga oca ima je hrabrosti zaplakati pred svima nama. Ako je taj čovjek odgojio ovakvu djecu, onda je on božji čovjek“, objasnio je katolički poglavar. Teško je ne zaključiti da niti jedno dijete ne bi trebalo odrastati opterećeno ovakvim mukama i strahom. Nadamo se da će i ostatak Crkve slijediti Franjin primjer.

.

Vijesti

Beroš: ‘Nova žrtva koronavirusa je je muškarac srednje životne dobi bez ranijih bolesti’

Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer, zaključio je Beroš.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ministar zdravlja Vili Beroš na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj registrirano 40 novih infekcija koronavirusom. Broj zaraženih popeo se na 1.222. Do sada je obavljeno 11.464 testiranja.

“Nažalost, imamo jednog preminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji ranije nije bio bolestan. 36 bolesnika je na respiratorima, a hospitaliziranih 372. Oporavilo se 130 osoba”, kazao je Beroš.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je, govoreći o osobi koja je preminula, da i mlađe osobe i one srednje dobi, čak i zdrave, mogu u određenim situacijama razviti težak klinički oblik te završiti na respiratoru, pa čak i sa smrtnim ishodom.

“To treba imati na pameti. Dakle, svi oni mlađe i srednje životne dobi moraju čuvati sebe, na prvom mjestu odgovornim ponašanjem, a onda i sve oko sebe. Dakle, nije nitko izuzet. Ono što je u statistici češće, nije sto posto”, rekla je Markotić.

“U ovoj epidemiji ne spašavamo sami sebe, već spašavamo druge. Tu je bit ove solidarnosti. Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer”, zaključio je Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP