Bogati namjeravaju doživjeti stotu i raditi dulje

Autor: • 24. 04. 2018. • Aktivno starenje, Kolaž536 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Više od polovice vrlo bogatih ljudi, očekuje da će doživjeti stotinu godina. Nadalje, čak dvije trećine imućnih planira nastaviti raditi i dulje kako bi si osigurali bezbrižnu i ugodnu starost. Rezultati su to istraživanja koje je provela tvrtka UBS Investor Watch, koja prati više od 5000 ljudi u svijetu s imovinom od najmanje milijun dolara. “Donedavno se doživjeti stotu činilo apsurdnim. No to će uskoro postati normalno”, kaže Nick Tucker iz UBS Wealth Managementa.

Tucker nadalje kaže kako bi budući stogodišnjaci trebali planirati za mirovinu u trajanju od 30 ili 40 godina, a to znači stvoriti i, još važnije, zadržati imetak kroz sva tržišna previranja te odlučiti kako učinkovitije dijeliti svoju imovinu s nasljednicima.Izgledi za dulji životni vijek i ostavljanje manjeg nasljedstva potomcima brine oko 35 posto ispitanika, navodi UBS, dok 62 posto kaže kako planira nasljednicima dati za života više svoje imovine. “Do trenutka kad umrete vjerojatno je da će i vaša djeca biti u svojim četrdesetim, pedesetim ili šezdesetim godinama. Imetak u tom trenutku možda neće biti toliko potreban kao kad su bili mlađi. To je ključni razlog zašto se imovina ranije daje mladima ili unucima umjesto djeci”, kaže Tucker.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.