Prati nas

Mozaik

Kada mladi cijene stare: Naomi je postala kuma u 98. godini

Naomi i Bethany dobre su prijateljice bez obzira što je među njima 75 godina razlike. Bethany je tako poželjela da joj upravo Naomi bude vjenčana kuma, što je ova isprva odbila. No kasnije se predomislila i tako još jednom dobila šansu prošetati do oltara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Kako odabrati kumove?
Kuma Naomi i mladenka Bethany

Naomi Wooten (98) samo je jednom prije hodala do oltara. Bilo joj je 28 godina kad se udala za Claudea kojeg je upoznala na “susretu na slijepo”. “Bio je u Panamskom kanalu odakle mi je poslao pismo u kojem me je pitao bih li se udala za njega. I dijamantni prsten mi je poslao u pismu”, prisjeća se Naomi. Njihov je brak potrajao 64 godine. “Voljela sam ga. Jako sam ga voljela”, kaže Naomi.

Nakon Claudeove smrti, Naomi nije ni sanja da će ikada više tako hodati prema oltaru. No odjednom je dobila molbu da bude kuma 23-godišnjoj Bethany Shaw. Naomi i Bethany su se upoznale u crkvi gdje je Bethanyn otac bio pastor. Dvije žene su se sprijateljile, a Bethanynog zaručnika Naomi poznaje još iz djetinjstva. No unatoč svemu, Naomi je prijateljičinu molbu isprva odbila. “Pa ne mogu ti ja biti kuma. Ja sam prestara”, rekla je Naomi.


No nakon nekog vremena, ipak se predomislila i došla na vjenčanje u pratnji nekoliko prijatelja. “Ako me budu pitali jesam li gost mladoženje ili mlade, ja ću reći da sam ovdje zbog Naomi”, rekao je jedan od gostiju.

Bila je nedjelja i Naomi je uz svoju mladu prijateljicu u vjenčanici ponosno koračala prema oltaru. Imala je širok osmijeh, a hodalica za koju se pridržavala bila je ukrašena cvijećem. “Ako nema ljubavi, zaboravite na cijelu priču. No ovaj par se doista voli”, rekla je Naomi o svojoj mladoj prijateljici i njezinom odabraniku.

.

Show

Olja Balašević (61) pokazala zavidnu liniju i sportski duh

Olivera Balašević, supruga Panonskog mornara Đorđa i bivša profesorica tjelesnog, i sama se prihvatila pisanja. Njezin prvijenac “Planeta Dvorište” idealno je ljetno štivo.

Silvija Novak

Objavljeno

|

“Svaka čast, kakvo tijelo i kakav skok”, “Prezgodna, prkosi vremenu”, “Jednom sportašica – uvijek sportašica” – samo su neki od oduševljenih komentara koji se mogu pročitati ispod najnovije Instagram objave Olivere Balašević, supruge Đorđa Balaševića koja je prije nekoliko tjedana napunila 61 godinu.

Doista, forma gospođe Olje je besprijekorna, no stoj na rukama te skok u bazen nije izvela tek tako već se usput prisjetila i jedne anegdote iz svojeg djetinjstva:


“Kupači sa obe strane reke kao i prolaznici preko mosta bili su, naravno, šokirani. Rekoh da sam bila  žgoljava, sićušna za svoje godine, pa je bilo  pravo čudo već i to  što toliko dete uopšte ume da pliva, a skok je sve ostavio bez daha. Sve osim mene, svom srećom. U odnosu na skokove koje sam kasnije činila u životu bio je krajnje jednostavan, na noge, sa vrlo niskim koeficijentom težine, kako bi to kasnije opisao moj trener Boris Pavlov, ali tih par sekundi  ne zaboravljaju se nikad. Bila sam laka kao pero, izronila sam takoreći još zaranjujući, kao zabačeni plutani plovak, i verovatno su posmatrači bili ushićeni, ali ni slučajno nisam bila uplašena, možda tek malo razočarana što nisam duže ostala u vazduhu. Dečaci iz dvorišta propustili su moj prvi skok, što sam uostalom i htela, lukavo isplivavši posle prvog skoka na drugoj strani,  samo da im ne bi palo na pamet da me  odgovaraju od sledećeg pokušaja. Okupili su se na obali uz prateći žamor koji je najavio da sam ponovo uz Radeta na ogradi mosta, i nisam bila sigurna da li mi to mašu ili se hvataju za glavu, ali sam izronivši dobro videla kako Zoran trčeći odlazi ka kući, u nameri da bar blagovremeno prijavi mami i time najveći deo neizbežne kazne prebaci na mene.”

Prelistajte galeriju fotografija u originalnoj objavi:

Ovaj tekst dio je iz Oljine knjige autobiografskih zapisa “Planeta Dvorište” objavljene prošle godine u kojem prepričava dosad nepoznate detalje iz svojeg ne uvijek lakog djetinjstva i pokazuje da riječima barata gotovo jednako vješto kao i njezin suprug Đole.

Nekako paralelno s objavom knjige (ne prve, već prve koju je imala strpljenja napisati, kako sama kaže), Olja se priključila i društvenim mrežama, točnije Instagramu, na kojem objavljuje isječke iz svoje knjige prisjećajući se djetinjstva i mladosti u Zrenjaninu.

Tražite li idealno ljetno štivo, možda je za vas upravo „Planeta Dvorište“, a usput možete vježbati skokove u vodu po uzoru na Oliveru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP