Prati nas

Mozaik

Kada mladi cijene stare: Naomi je postala kuma u 98. godini

Naomi i Bethany dobre su prijateljice bez obzira što je među njima 75 godina razlike. Bethany je tako poželjela da joj upravo Naomi bude vjenčana kuma, što je ova isprva odbila. No kasnije se predomislila i tako još jednom dobila šansu prošetati do oltara.

Objavljeno

|

Kako odabrati kumove?
Kuma Naomi i mladenka Bethany

Naomi Wooten (98) samo je jednom prije hodala do oltara. Bilo joj je 28 godina kad se udala za Claudea kojeg je upoznala na “susretu na slijepo”. “Bio je u Panamskom kanalu odakle mi je poslao pismo u kojem me je pitao bih li se udala za njega. I dijamantni prsten mi je poslao u pismu”, prisjeća se Naomi. Njihov je brak potrajao 64 godine. “Voljela sam ga. Jako sam ga voljela”, kaže Naomi.

Nakon Claudeove smrti, Naomi nije ni sanja da će ikada više tako hodati prema oltaru. No odjednom je dobila molbu da bude kuma 23-godišnjoj Bethany Shaw. Naomi i Bethany su se upoznale u crkvi gdje je Bethanyn otac bio pastor. Dvije žene su se sprijateljile, a Bethanynog zaručnika Naomi poznaje još iz djetinjstva. No unatoč svemu, Naomi je prijateljičinu molbu isprva odbila. “Pa ne mogu ti ja biti kuma. Ja sam prestara”, rekla je Naomi.

No nakon nekog vremena, ipak se predomislila i došla na vjenčanje u pratnji nekoliko prijatelja. “Ako me budu pitali jesam li gost mladoženje ili mlade, ja ću reći da sam ovdje zbog Naomi”, rekao je jedan od gostiju.

Bila je nedjelja i Naomi je uz svoju mladu prijateljicu u vjenčanici ponosno koračala prema oltaru. Imala je širok osmijeh, a hodalica za koju se pridržavala bila je ukrašena cvijećem. “Ako nema ljubavi, zaboravite na cijelu priču. No ovaj par se doista voli”, rekla je Naomi o svojoj mladoj prijateljici i njezinom odabraniku.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.