Prati nas

Show

Elizabeta je proslavila 92. rođendan, vozi bez vozačke i obožava Arsenal

Svoja jutra počinje šalicom Earl Greya s mlijekom, ali bez šećera. Također, tu je i šalica čaja u pet popodne. A između te dvije šalice čaja obavlja bezbroj obaveza. Kraljica je vladarica i brend koji Ujedinjenom Kraljevstvu donosi trošak, ali i znatan prihod. Donosimo nekoliko zanimljivosti o ovoj fascinantnoj ženi. 

Objavljeno

|

Koja je tajna dugog života kraljice Elizabete?
foto: Pixabay

Britanska kraljica Elizabeta je danas (21. travnja 2018.) proslavila 92. rođendan. Svoja jutra počinje šalicom Earl Greya s mlijekom, ali bez šećera. Također, tu je i šalica čaja u pet popodne. A između te dvije šalice čaja obavlja bezbroj obaveza. Kraljica je vladarica i brend koji Ujedinjenom Kraljevstvu donosi trošak, ali i znatan prihod. Donosimo nekoliko zanimljivosti o ovoj fascinantnoj ženi.

1.

Britanska kraljica Elizabeta rođena je u 2 sata i 40 minuta daleke 1926. godine. Roditelji su joj bili vojvoda i vojvotkinja od Yorka koji su kasnije postali Kralj George VI. I kraljica Elizabeta poznatija kao Kraljica majka.

2.

Okrunjena je 2. lipnja 1953. Televizijski prijenos je gledalo u to vrijeme nezamislivih 20 milijuna gledatelja.

3.

Najdugovječniji je vladar ikad u Velikoj Britaniji. Rekord je ukrala svojoj prabaki kraljici Viktoriji.

4.

Obožava korgije. Čak je i „izumila“ novu pasminu pasa kada se njen korgi križao s jazavčarom koji je pripadao njenoj sestri. Nazvali su ga „dorgi“, dachshund i corgi. Na hrvatskom bi to bilo „jorgi“, jazavčar i korgi.

5.

Jedina je osoba u Velikoj Britaniji koja smije upravljati osobnim automobilom bez vozačke dozvole. I radi to gotovo svakodnevno.

6.

Slavi dva rođendana; svoj stvarni rođendan i drugi jedne subote u lipnju – zbog lijepog vremena.

7.

Na mjestu gdje je kraljica rođena danas je otmjeni kineski restoran. Zove se Hakkasan.

8.

Poslala je prvi e-mail daleke 1976., i prije no što ste znali da e-mail postoji.

9.

Ima bezbroj hobija; jahanje, utrke golubova i navijanje. Obožava Arsenal.

10.

Postala je kućevlasnica sa samo 6 godina. Narod Walesa darovao joj je kuću nazvanu „Y Bwthyn Bach“, u prijevodu: mala koliba.

11.

Poslala je oko 50.000 božićnih čestitki. I još ih šalje.

12.

Posjeduje slona, dvije velike kornjače, jaguara i par ljenjivaca. To su darovi iz dalekih zemalja i svi žive u londonskom Zoološkom vrtu.

13.

Prvi put se oglasila na radiju 1940. godine za vrijeme 2. svjetskog rata. Tada je bila još princeza.

14.

Ponekad putuje incognito. Nedavno je u Škotskoj srela turiste iz Sjedinjenih Država. Kada su je pitali živi li u blizini, odgovorila je da ima kuću nedaleko mjesta na kojem je šetala. Kada su je pitali je li ikada upoznala kraljicu Elizabetu uprla je prst u policajca koji ju je pratio i rekla: „Nisam, ali on jest.“

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.