Prati nas

Mozaik

Pred smrt je imao samo jednu želju: Vidjeti svoga psa

Da je pas čovjeku doista najbolji prijatelj, zorno prikazuje priča o Peteru i Shepu. Naime, kad je Peter završio u bolnici zbog raka pluća, jedino što je želio pred smrt jest vidjeti još jednom svog najboljeg druga. Njegova obitelj i osoblje bolnice to su mu i omogućili.

Objavljeno

|

Peter Robson i Shep (Ashley Stevens/Facebook)

Peter Robson već neko vrijeme nije vidio svoga psa. Smrtno bolestan 70-godišnjak prikovan je uz krevet u bolnici u Škotskoj i razdvojen od svojeg obožavanog border colliea Shepa. Peter se već godinama borio s rakom pluća.  No u posljednjim satima svojega života, Peter nije želio nikakve utjehe od prijatelja, obitelji, kolega. Samo je želio još jednom vidjeti svoga vjernog psa.

Emotivan video koji prikazuje ponovni i ujedno posljednji susret Petera i Shepa, rasplakao je već tisuće ljudi na Youtubeu. Dok su članovi Peterove obitelji tiho jecali u pozadini, Shep je došao do kreveta, a Peter je načas maknuo s lica masku za kisik i nagnuo se kako bi ga pas mogao liznuti. “Kad je pas došao, jednostavno sam se slomila”, rekla je jedna od Petereovih unuka. Samo nekoliko sati nakon susreta, Peter je izdahnuo.

Brojni komentatori ispod videa slažu se kako je od osoblja bolnice bilo izuzetno lijepo i plemenito što su ispunili umirućem čovjeku posljednju želju i doveli mu njegovog najboljeg prijatelja, iako su time prekršili propise bolnice. Inače, Shepa su Peteru prije osam godina poklonili članovi njegove obitelji nakon što mu je preminula žena. Otad su njih dvojica bili nerazdvojni, a išli su u šetnju i tri do četiri puta dnevno.

Peteru je u siječnju dijagnosticiran rak pluća. Liječnici su mu dali tri do pet godine života, a njihova se prognoza na kraju pokazala točnom. “Djedu se stanje pogoršalo prije nekoliko mjeseci, a kad su ga primili u bolnicu, mislio je da više nikada neće vidjeti Shepa. Kad smo mu rekli da smo sve dogovorili s bolnicom i da idemo po psa, počeo je plakati”, rekla je Peterova unuka. “Taj trenutak kad su se njih dvojica ponovno susreli,bio je predivan.” Sad kad Petera višenema, za Shepa će se brinuti njegov sin, također Peter.

Pogledajte dirljivi susret Petera i Shepa:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.