Prati nas

Mozaik

Splićanka život sa svekrvom priložila kao dokaz da je timski igrač

To šta san negdi radila 10 godina ne znači da san dobar radnik, niti znači da znan radit. Možda san uhljeb. Ali, ako iman volje radit, sve ću naučit, pa čak i ono šta nema nikakve veze s mojin obrazovanjen.

Objavljeno

|

Mogu li svekrva i snaha živjeti zajedno?
foto: BigStock

Ana Bilen (29) iz Splita traži posao pa je na Facebooku objavila oglas. U njemu je, kao kvalifikaciju, navela i život sa svekrvom. Ana je, prema Facebook profilu, završila Ekonomsko-birotehničku školu u Splitu. Prenosimo najzanimljivije dijelove njenog opširnog oglasa.

„Dosadilo mi je pisanje standardnih molbi jer mi dosad nisu donile poslove koje sam tila. Pa sad pišem onako iz srca i ono šta stvarno želin napisat, a ne samo zadovoljit formu molbe za posa. Upravo iz tog razloga ću pisat onako kako mi dođe, odnosno u dijalektu, šta ne znači da san nepismena, znan ja sve to napisat i na tečnom književnom.

Dakle ovako, ko sam ja? Ja sam žena od skoro 29 godina. Majka sam dvoje dice od 9 i 5 godina. Da, dobro ste pročitali, 9 i 5. Tako je! Postala sam mama sa nepunih 20 godina. Isto tako sam u 2. misecu ove godine proslavila 9.godišnjicu braka. Da, sa 19 ipo san se udala! Sa 19 godina sam odselila iz obiteljskog doma u Splitu i išla živit u Klanu.

Ja mislin da je poslodavcu najbitnije da je njegov zaposlenik radišan i da je timski igrač. Zašto? Zato jer mogu ja imat tri fakulteta (a neman ih) al ako neman volje za radit đabe mom poslodavcu ta moja tri fakulteta.

Ista stvar i sa iskustvon. To šta san negdi radila 10 godina ne znači da san dobar radnik, niti znači da znan radit. Možda san uhljeb. ALI, ako iman volje radit, sve ću naučit, pa čak i ono šta nema nikakve veze s mojin obrazovanjen.

Da nisan radišna nema šanse da bi otišla 400 km od doma di mi je sve bilo servirano ko princezi. Sama san sve naučila, i kuhat i prat i brinit se za malo dite.

S 19 ipo san se udala i još san u braku, i to sretnom. Točka. Pametnom dosta. I da, živin sa svekrvom već 10 godina i slažemo se fenomenalno. Ako to ne govori da san timski igrač ne znan šta govori.

Naravno uz molbu šaljen i životopis u kojem ćete vidit di san i šta san radila. A vidit ćete u njemu i moju sliku, da znate kako izgleda taj vanzemaljac koji se slaže sa svojon svekrvon“, napisala je Bilen na Facebooku. Svekrvinu sliku, očito, nije priložila.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.