Prati nas

Stil i ljepota

Bon i Pon: Što ona zamisli, to on uokviri, što on odjene, to ona upotpuni

No oni nisu obični Instagram selebritiji. Više su kao modni blizanci, ali nemojte to doslovno shvatiti. Ovaj par u šezdesetim godinama života svakodnevno promišlja kako će se odjenuti, a da ono što nose ona i on bude dio zajedničke cjeline.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: bonpon511 @ Instagram

Bon i Pon su japanski umirovljenički par koji na Instagramu prati više od 733.000 ljudi kako bi vidjeli – što su odjenuli. No oni nisu obični Instagram selebritiji. Više su kao modni blizanci, ali nemojte to doslovno shvatiti.

Pravim imenom Tsuyoshi i Tomi Seki osvojili su društvene mreže kada su 2016. godine počeli objavljivati svoje usklađene odjevne kombinacije. Ovaj par u šezdesetim godinama života svakodnevno promišlja kako će se odjenuti, a da ono što nose ona i on bude dio zajedničke cjeline. Što ona počne, to on uokviri. Što on odjene, to ona upotpuni. Hvale ih obični ljudi, ali i modni gurui. Ali i njihova životna priča je zanimljiva. Riječ je o paru koji se je zaljubio u srednjoj školi, a vjenčali su se prije 38 godina.


A zato što su postali prave modne zvijezde, idući će mjesec lansirati vlastitu liniju odjeće i modnih dodataka. Bon i Pon razvili su ih u suradnji s dizajnerom Isetanom Mitsukoshijem. Kao i većina drugih internetskih zvijezda u zrelim godinama, svoju slavu i uspjeh duguju djeci. Naime, prve njihove modne fotografije objavila je njihova kćer na vlastitom profilu, nakon čega je postalo jasno da je riječ o dobrom materijalu koji zaslužuje vlastiti kanal.

A post shared by bon・pon (@bonpon511) on

A post shared by bon・pon (@bonpon511) on

A post shared by bon・pon (@bonpon511) on

A post shared by bon・pon (@bonpon511) on

A post shared by bon・pon (@bonpon511) on

.

Stil i ljepota

Ikona stila Iris Apfel (98) objavila je kako je vide djeca iz ruske umjetničke škole

Legendarna Iris Apfel, njujorška ikona stila, dobila je još jednu potvrdu svog statusa. Djeca koja pohađaju umjetničku školu Lil School u Rusiji za zadatak su dobila portretirati upravo sjajnu Iris.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Kako se oblačiti u starijim godinama?

Djeca uzorima najčešće smatraju svoje učitelje, roditelje, znamenite povijesne ličnosti ili velikane svoga vremena. One koji su mijenjali svijet i učinili ga boljim mjestom ili ga obogatili svojom osobnošću. Ovo potonje možda najbolje opisuje Iris Apfel, njujoršku modnu dizajnericu i ikonu stila.

A dokaz da je popularna i cijenjena doista na čitavom svijetu stiže iz Rusije gdje je škola slikanja i kreativnog izražavanja Lil School svojim malim učenicima zadala zadatak da nacrtaju ili naslikaju legendarnu Iris. Vijest o tome na svojem je Facebooku podijelila sama Iris.


“S druge strane svijeta stiglo mi je divno iznenađenje! Lil School iz Rusije svojim je učenicima zadala za projekt da naprave moje portrere. Jako sam zahvalna, osupnuta i počaščena”, napisala je Iris.

Pogledajte radove ruske djece na temu Iris Apfel.

Inače, Iris Apfel, rođena Newyorčanka je karijeru započela kao dizajnerica interijera i suvlasnica tekstilne firme Old World Weavers koju je vodila zajedno s pokojnim mužem. Posljednjih godina je radi eklektičnog modnog stila ponovno u središtu pozornosti. „Čitavo vrijeme sam ovakva, no tek nedavno su i ostali počeli misliti da sa ‘cool’ i zabavna. Sad sam iznenada postala hit“, smije se Iris.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP