Prati nas

Show

Elizabeta i Filip: Pikanterije iz 70 godina dugog braka

Vlada je dopustila Elizabeti, budućoj kraljici, da materijal za vjenčanicu plati bonovima za hranu i potrepštine. Štoviše, odobrila joj je dodatnih 200 bonova za tu potrebu.

Objavljeno

|

je li Elizabeta imala ljubavnika?
Elizabeta i Filip, službena fotografija povodom 70 godina braka kraljevskog para

Izdržati u braku 70 godina čini se da može poći samo za rukom britanskoj kraljici i njenom princu. I dok jedni tvrde kako je riječ o velikoj ljubavi, mnogi će reći da je u pitanju brak iz interesa – državnih interesa. A on nije uvijek bio lak. Donosimo par neobičnih podataka o ovom braku koji je od samih početaka – institucija.

Kraljica Elizabeta i princ Filip su rođaci

I to u trećem koljenu. Elizabeta je imala samo 13 godina kada je upoznala Filipa i odmah joj je bio drag. No dok je ona odgajana na dvoru, Filip je živio životom običnog pučanina. Radio je kao perač posuđa, ložač, čak i kao profesionalni kuglač.


Elizabetini roditelji nisu blagonaklono gledali na Filipa

Kralj George VI. bio je zabrinut oko toga kako će javnost gledati na to da se njegova kćer udaje za grčko-danskog princa iz kuće Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. Problematizirao je Filipovu obitelj, a nije mu bilo milo ni njegovo pomalo prostačko ponašanje, glasan smijeh i mornarski maniri.

Filip je morao učiniti neke ustupke

Morao je postati britanski državljanin. S obzirom na poslijeratno vrijeme, nitko od njegovih njemačkih rođaka nije pozvan na vjenčanje, a zabrana dolaska vrijedila je i za njegove tri sestre koje su se udale za Nijemce. Uz to par je morao tajiti zaruke sve dok Elizabeta nije navršila 21. godinu.

Elizabeta je vjenčanicu kupila bonovima

S obzirom na poslijeratne nestašice, i kraljevsko vjenčanje nije bilo toliko glamurozno i raskošno kako bismo očekivali. Vlada je dopustila Elizabeti, budućoj kraljici, da materijal za vjenčanicu plati bonovima za hranu i potrepštine. Štoviše, odobrila joj je dodatnih 200 bonova za tu potrebu. U konačnici, haljina je bila prekrasna, a Elizabeta je za sobom vukla šlep obrubljen kristalima dug 4 metra.

Oduvijek su spavali u odvojenim sobama.

Ali između njih su vrata. Razlog je praktične prirode, objasnila je kraljičina rođakinja Lady Pamela Mountbatten: „Ne želite valjda da vas budi nečije hrkanje ili ispreplitanje nogu. Lijepo je imati svoju spavaću sobu s mogućnosti da ju, kada to poželite, podijelite s nekim.“

Filip nije okrunjen s Elizabetom

Kada je Elizabeta okrunjena, to ne znači da je i Filip odmah postao princ. Štoviše, ostao je Vojvoda od Edinburgha još neko vrijeme nakon krunidbe 1953. godine. Prinčevsku titulu dobio je tek 1957. godine. Mediji su javili kako je Kruna novom titulom htjela odobrovoljiti Filipa i izgladiti probleme u kraljevskom braku.

Sumnja se da nije uvijek bio vjeran

Povremeno se špekuliralo kako je Filip sreću znao potražiti i kod drugih žena. Mediji su javljali kako je romantično povezan s neimenovanom ženom s kojom se redovito sastajao. Te su glasine jako razjarile Filipa, a mediji nisu nikada objavili o kojoj je ženi navodno riječ pa je sve ostalo u domeni nepotvrđenog trača.

Elizabeta i Filip se ne drže za ruke u javnosti

Ali to nije znak da se ne vole. Dapače, kažu poznavatelji kraljevske obitelji. Par vjeruje u stoičke vrijednosti, što je i generacijska stvar. Smatraju da pokazivanje emocija u javnosti – jednostavno nije pristojno.

.

Show

Diane Keaton (73): Na spoju nisam bila tri i pol desetljeća!

Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih.

Objavljeno

|

Autor

U razgovoru za InStyle glumica Diane Keaton (73) priznala je kako već 35 godina nije bila – na spoju. Kaže, muških prijatelja joj ne dostaje, no onih s kojima bi se ljubila i izlazila nema. Uz to, kazala je i kako se nikada nije željela udati i biti nečija supruga.

“Čudna sam. Ne znam ništa i nisam ništa naučila posebno o životu. To što starimo ne znači da postajemo mudriji”, objasnila je i dodala: “Imam 73 godine i mislim da sam jedina među svojim vršnjacima koja je izabrala da bude sama cijelog svog života.” Tvrdi da do danas nije požalila što nije postala nečija supruga.


Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih. Prvi put su se sreli na njezinoj audiciji za brodwaysku produkciju “Zasviraj ponovno, Sam”, ali se nisu upoznali sve do večere nakon ponoćne probe. Allen tvrdi da ga je privukao njezin smisao za humor.

Nakon što je njihova veza završila 1979. počela je hodati s Warrenom Beattyjem, svojim kolegom iz Crvenih. Veza s Beattyjem učinila ju je čestom temom tabloida i medija općenito, uloga na koju nije bila naviknula. Kako je izbjegavala javna pojavljivanja, Vanity Fair ju je 1985. nazvao “najodbojnijom zvijezdom poslije Grete Garbo”. Beatty i Keaton prekinuli su ubrzo nakon snimanja Crvenih. Vjerovalo se da je zato kriva zategnutost u međusobnim odnosima prouzročena mnogim produkcijskim problemima.

Keaton je ostala u kontaktu i s Beattyjem i Allenom, a Allena opisuje kao jednog od najbliskijih prijatelja. Keaton je bila u vezi i s Alom Pacinom, svojim kolegom iz trilogije Kum. Završila je tijekom snimanja trećeg dijela.

Osebujna glumica majka je dvoje djece: djevojčice nazvane Dexter (posvojene 1996.) i dječaka Dukea (posvojenog 2001.).

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP