Prati nas

Show

HTV snima dokumentarac o fantastičnom životu Tereze Kesovija

Doći ćemo u tu kućicu s jednim prozorom, gdje me moja majka rodila i sljedeći dan umrla. Teška tragedija je to, nedostaje mi ta nepoznata žena koja me donijela na svijet i nestala s njega.

Objavljeno

|

Televizijska ekipa predvođena redateljem Mirom Brankovićem ovih dana snimka na području Dubrovnika. Riječ je o dokumentarcu koji za cilj ima upoznati publiku sa životom i karijerom pjevačke zvijezde Tereze Kesovije koja ove godine obilježava 60 godina karijere, a koje nisu toliko poznate javnosti.

Ona je doista specifična i drugačija. Snimamo na opušten način jer poštujemo njezine oluje, bure, maestrale i sve što se događa oko nje. Svi znamo da je pjevala u Olimpiji, ima stotine pjesama, hitova i svjesni smo koliko je bila važna ljudima i koliko je vole, ali ne znamo intimne dijelove iz djetinjstva kada je čuvala krave, razne anegdote, ljude s kojima je povezana… U ovom filmu će biti dva isprepletena dijela, karijera i privatni život Tereze Kesovije – kazao je redatelj Miro Branković za Dubrovački dnevnik otkrivši kako su već snimali u Parizu gdje je Kesovija živjela i ostvarila zavidnu karijeru.

“Ovo podneblje ima ogromnu dušu, Dubrovnik mi je poseban, ali još su posebnije Konavle. Ne mogu ni sama objasniti zašto je to tako, one nemaju zidine, povijesnu jezgru, ali su zeleni raj. I Bernard Shaw je rekao: ‘Ako želite vidjeti raj na zemlji, dođite u Konavle”, rekla je Tereza prisjetivši se slike iz djetinjstva kada je putovala kamionom na praznim kutijama od mlijeka na putu iz Dubrovnika do Konavala, preko Žarkovice i Brgata.

„Doći ćemo u tu kućicu s jednim prozorom, gdje me moja majka rodila i sljedeći dan umrla. Teška tragedija je to, nedostaje mi ta nepoznata žena koja me donijela na svijet i nestala s njega. Da nema fotografija koje su mi dali dragi ljudi, jer su moje izgorjele u ratu, ne bih danas imala ni uspomenu na nju“, izjavila je Tereza za Jutarnji.

Tereza Kesovija (La maison du printemps, 1968.)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.