Prati nas

Show

HTV snima dokumentarac o fantastičnom životu Tereze Kesovija

Doći ćemo u tu kućicu s jednim prozorom, gdje me moja majka rodila i sljedeći dan umrla. Teška tragedija je to, nedostaje mi ta nepoznata žena koja me donijela na svijet i nestala s njega.

Objavljeno

|

Televizijska ekipa predvođena redateljem Mirom Brankovićem ovih dana snimka na području Dubrovnika. Riječ je o dokumentarcu koji za cilj ima upoznati publiku sa životom i karijerom pjevačke zvijezde Tereze Kesovije koja ove godine obilježava 60 godina karijere, a koje nisu toliko poznate javnosti.

Ona je doista specifična i drugačija. Snimamo na opušten način jer poštujemo njezine oluje, bure, maestrale i sve što se događa oko nje. Svi znamo da je pjevala u Olimpiji, ima stotine pjesama, hitova i svjesni smo koliko je bila važna ljudima i koliko je vole, ali ne znamo intimne dijelove iz djetinjstva kada je čuvala krave, razne anegdote, ljude s kojima je povezana… U ovom filmu će biti dva isprepletena dijela, karijera i privatni život Tereze Kesovije – kazao je redatelj Miro Branković za Dubrovački dnevnik otkrivši kako su već snimali u Parizu gdje je Kesovija živjela i ostvarila zavidnu karijeru.


“Ovo podneblje ima ogromnu dušu, Dubrovnik mi je poseban, ali još su posebnije Konavle. Ne mogu ni sama objasniti zašto je to tako, one nemaju zidine, povijesnu jezgru, ali su zeleni raj. I Bernard Shaw je rekao: ‘Ako želite vidjeti raj na zemlji, dođite u Konavle”, rekla je Tereza prisjetivši se slike iz djetinjstva kada je putovala kamionom na praznim kutijama od mlijeka na putu iz Dubrovnika do Konavala, preko Žarkovice i Brgata.

„Doći ćemo u tu kućicu s jednim prozorom, gdje me moja majka rodila i sljedeći dan umrla. Teška tragedija je to, nedostaje mi ta nepoznata žena koja me donijela na svijet i nestala s njega. Da nema fotografija koje su mi dali dragi ljudi, jer su moje izgorjele u ratu, ne bih danas imala ni uspomenu na nju“, izjavila je Tereza za Jutarnji.

Tereza Kesovija (La maison du printemps, 1968.)

.

Show

Diane Keaton (73): Na spoju nisam bila tri i pol desetljeća!

Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih.

Objavljeno

|

Autor

U razgovoru za InStyle glumica Diane Keaton (73) priznala je kako već 35 godina nije bila – na spoju. Kaže, muških prijatelja joj ne dostaje, no onih s kojima bi se ljubila i izlazila nema. Uz to, kazala je i kako se nikada nije željela udati i biti nečija supruga.

“Čudna sam. Ne znam ništa i nisam ništa naučila posebno o životu. To što starimo ne znači da postajemo mudriji”, objasnila je i dodala: “Imam 73 godine i mislim da sam jedina među svojim vršnjacima koja je izabrala da bude sama cijelog svog života.” Tvrdi da do danas nije požalila što nije postala nečija supruga.


Najpoznatija veza ove slavne američke glumice, producentice i redateljice bila je ona s redateljem Woodyjem Allenom iz sedamdesetih. Prvi put su se sreli na njezinoj audiciji za brodwaysku produkciju “Zasviraj ponovno, Sam”, ali se nisu upoznali sve do večere nakon ponoćne probe. Allen tvrdi da ga je privukao njezin smisao za humor.

Nakon što je njihova veza završila 1979. počela je hodati s Warrenom Beattyjem, svojim kolegom iz Crvenih. Veza s Beattyjem učinila ju je čestom temom tabloida i medija općenito, uloga na koju nije bila naviknula. Kako je izbjegavala javna pojavljivanja, Vanity Fair ju je 1985. nazvao “najodbojnijom zvijezdom poslije Grete Garbo”. Beatty i Keaton prekinuli su ubrzo nakon snimanja Crvenih. Vjerovalo se da je zato kriva zategnutost u međusobnim odnosima prouzročena mnogim produkcijskim problemima.

Keaton je ostala u kontaktu i s Beattyjem i Allenom, a Allena opisuje kao jednog od najbliskijih prijatelja. Keaton je bila u vezi i s Alom Pacinom, svojim kolegom iz trilogije Kum. Završila je tijekom snimanja trećeg dijela.

Osebujna glumica majka je dvoje djece: djevojčice nazvane Dexter (posvojene 1996.) i dječaka Dukea (posvojenog 2001.).

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP