Prati nas

Vijesti

Koprivničanka zatajila smrt oca, tri godine podizala mirovinu

Proračun je oštećen za više od 106.000 kuna, a okrivljenici je u džep „sjelo“ više od 68.000 kuna koje će, najvjerojatnije, morati vratiti.

Objavljeno

|

Prvomajski prosvjed 2018.
foto: Sandro Bura

Neimenovana tridesetogodišnja žena sa šireg područja Koprivnice odlučila je prevariti državu i nastaviti podizati očevu mirovinu nakon njegove smrti. Na taj način je dolazila do lakog novca više od tri godine. Zbog toga je, nakon kriminalističke istrage, jučer Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici protiv nje je podignulo optužnicu.

Okrivljenicu se tereti da nije prijavila nadležnom Zavodu za mirovinsko osiguranje da je njezin otac preminuo u svibnju 2014. godine, zbog čega mu je i nakon smrti nastavljena isplata mirovine na njegov tekući račun sve do kraja 2017. godine.


Proračun je oštećen za više od 106.000 kuna, a okrivljenici je u džep „sjelo“ više od 68.000 kuna koje će, najvjerojatnije, morati vratiti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP