Kako do lažne mirovine?
foto: Pixabay/MV

Prevarom do braniteljske mirovine, država mu isplatila milijun kuna

Autor: • 30. 05. 2018. • Vijesti718 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Muškarac star 54 godine osumnjičen je da je na temelju lažne dokumentacije tijekom 12 godina primao braniteljsku mirovinu i na taj način oštetio državni proračun za preko milijun kuna, dok je njegov vršnjak (54) osumnjičen za pomaganje u izvršenju tog kaznenog djela, javio je Šibenski portal.

Lažnim prikazivanjem činjenica, doveo je u zabludu zaposlenike Ministarstva hrvatskih branitelja. U tome mu je pomogao drugoosumnjičeni 54-godišnjak tako što je, kao nadležna osoba, svojim potpisom ovjerio dokumentaciju za ostvarivanje mirovine, iako je znao da navedene činjenice nisu istinite.Na temelju te dokumentacije osumnjičenom 54-godišnjaku je od 1. lipnja 2003. pa sve do 5. srpnja 2015. godine, kada mu je zbog zaposlenja obustavljena isplata mirovine, država isplatila ukupno 1.072.598,29 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u Policijskoj postaji Knin, policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a 54-godišnjaku kojem je isplaćeno preko milijun kuna prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina, piše Šibenski portal.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.