Prati nas

Vijesti

Prevarom do braniteljske mirovine, država mu isplatila milijun kuna

U tome mu je pomogao drugoosumnjičeni 54-godišnjak tako što je, kao nadležna osoba, svojim potpisom ovjerio dokumentaciju za ostvarivanje mirovine, iako je znao da navedene činjenice nisu istinite.

Objavljeno

|

Kako do lažne mirovine?
foto: Pixabay/MV

Muškarac star 54 godine osumnjičen je da je na temelju lažne dokumentacije tijekom 12 godina primao braniteljsku mirovinu i na taj način oštetio državni proračun za preko milijun kuna, dok je njegov vršnjak (54) osumnjičen za pomaganje u izvršenju tog kaznenog djela, javio je Šibenski portal.

Lažnim prikazivanjem činjenica, doveo je u zabludu zaposlenike Ministarstva hrvatskih branitelja. U tome mu je pomogao drugoosumnjičeni 54-godišnjak tako što je, kao nadležna osoba, svojim potpisom ovjerio dokumentaciju za ostvarivanje mirovine, iako je znao da navedene činjenice nisu istinite.


Na temelju te dokumentacije osumnjičenom 54-godišnjaku je od 1. lipnja 2003. pa sve do 5. srpnja 2015. godine, kada mu je zbog zaposlenja obustavljena isplata mirovine, država isplatila ukupno 1.072.598,29 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u Policijskoj postaji Knin, policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a 54-godišnjaku kojem je isplaćeno preko milijun kuna prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina, piše Šibenski portal.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP