Prati nas

Vijesti

Novi izbori? Od malodušja do prizivanja Milanovića, Kurte i Murte

Lavoslav bi rado nove izbore, ali pod uvjetom da na čelo SDP-a ponovno zasjedne Zoran Milanović Kaže, on je jedini spas i najbolje što se Hrvatskoj dogodilo – nakon Josipa Broza Tita.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (foto: vlada.hr)

Predsjednik SDP-a Davor Bernadić pozvao vladu na raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora, a povodom skandala koji je izbio objavom mailova potpredsjednice vlade Martine Dalić. Bila je to prilike da pitamo naše čitatelje što misle o toj ideji.

Odgovori koje smo dobili mahom pokazuju razočaranje političkom scenom u Hrvatskoj. „Sjaše Kurta da uzjaše Murta“, sublimirala je raspoloženje birača čitateljica Goca.


Ni čitateljica Julijana ne očekuje previše od novih izbora, ako do njih dođe. „Da ili ne na isto nam dođe. Treba mijenjati sve iz temelja, a ljude za to nemamo. Slušajući stranačke vođe dolazim do zaključka da se svaki ponaosob drži dijela nečeg sto smatra da je ugodno uhu birača a ne onog sto treba napravit“, ukazuje na populistički pristup biračima Julijana.

Lavoslav bi rado nove izbore, ali pod uvjetom da na čelo SDP-a ponovno zasjedne Zoran Milanović Kaže, on je jedini spas i najbolje što se Hrvatskoj dogodilo – nakon Josipa Broza Tita.

Rosanda pak upozorava da bi novi izbori ponovili stare. „Da sada budu izbori ‘Kradeze’ će pobijediti. Dobiti nećemo ništa ni ovako ni onako jer smo mi najobičnije ovce.“

Senka pak misli da niti jedna vlada do sada nije imala toliko skandala pa su novi izbori po njoj nužnost, a to potvrđuje i Snježana: „Nema se vremena. Novi izbori su jedini način da se uhljebi, neradnici i razbojnici koje smo sada otkrili, maknu iz svojih udobnih fotelja. A tu udobnost mi plaćamo. Ovu Vladu nismo mi ni izabrali. Sklepana je i kupljena većina. Velika je promjena što do sada vladajuće stranke neće imati veliku većinu.“

Marija je za nove izbore, ali tek nakon referenduma koji pokušavaju progurati konzervativne inicijative, a kojima bi se drastično smanjio utjecaj zastupnika manjina u Saboru, ali i stranačkih vodstava u odabiru onih koji će ući u sabornicu.

I Zvonimir misli da su izbori neophodni. „Da nam ne bi možda kazali kako su izbori skupi!?“ predviđa mogući izgovor za izbjegavanje otvaranja birališta. „Donijeli bi skoro pa isto što bi i odnijeli. Jedino lovu nitko nikad ne vraća. Ta im se gadno za prste lijepi“, zaključuje Zlatko.

.

Vijesti

Merkel u srijedu slavi 65. rođendan. Iako i dalje drhti, kaže: Sposobna sam

Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.

Objavljeno

|

Autor

“Osjećam se sasvim dobro i nema potrebe za brigom”, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel o napadima drhtavice, javlja Deutsche Welle. Ona je tako u srijedu po drugi put govorila o temi koja tjednima zaokuplja pažnju javnosti. Njene riječi došle su poslije trećeg napada drhtavice koji je javno zabilježen, ovog puta na dočeku finskog premijera Anttija Rinnea. Drhtanje je bilo nešto blaže i kraće od prethodna dva puta.

Merkel je rekla da je u fazi “oporavka” nakon prve drhtavice početkom lipnja. Ona i neslužbeni izvori iz vlade drugi i treći napad objašnjavaju psihološkim posljedicama prvog napada koji se navodno dogodio zbog vrućine i pomanjkanja tekućine.


“To očito još nije sasvim gotovo, ali postoji napredak i sada neko vrijeme moram živjeti s tim”, rekla je kancelarka, dodajući kako vjeruje da će napadi proći kako su i došli. Ona na potpitanja novinara nije željela precizirati što su uzroci zdravstvenih tegoba. “Inače sam čvrsto uvjerena da sam sasvim sposobna”.

Time je pokušala ugušiti rasprave o tome je li njeno zdravlje tako narušeno da više ne može obavljati kancelarski posao. Merkel u srijedu navršava 65 godina, piše Deutsche Welle.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP