Koliko ima stranaka umirovljenika?
Lazar Grujić (screenshot: N1)

Stranka umirovljenika optužila Hrelju za razaranje umirovljeničke scene

Autor: • 29. 05. 2018. • Vijesti350 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Stranka umirovljenika izdala je priopćenje u kojem se osvrnula na svoje političke konkurente te na nastalu situaciju oko Agrokora. Kažu, na udaru su političke konkurencije, a da su u saboru adekvatno zastupljeni umirovljenici, lex Agrokor nikada ne bi prošao.

„Jer iako je izdvajanje za mirovine u ukupnom BDP-u manje od europskog prosjeka vlastodršci još žele taj iznos smanjiti. S druge strane ‘zakonski’ su oteli naše novce od Agrokora, barataju s našim novcima u mirovinskim fondovima kako im se prohtije ali svoje povlaštene mirovine i kredite ne diraju“, piše Stranka umirovljenika.S druge strane, umirovljenici su između ostalog materijalno osigurani i dovoljno iskusni da znaju kako se život ne sastoji samo od materijalnog bogatstva, poručuju iz Stranke koja smatra da ih baš zbog toga politički ometaju.

„No niti to nije bilo dovoljno da nas birači ne bi prepoznali kao i u Orahovici gdje smo sa 6.4 % glasova ušli u gradsko vijeće na ponovljenim izborima. Stoga je vidljivo kako su umirovljenici izašli iz ideoloških rovova i populističkih obećanja te sve više prepoznaju tko im jedini može pomoći u izlazu iz siromaštva i još veće bijede koja im oprijeti od pohlepnih i korumpiranih političkih elita“, stoji u priopćenju.

Iako ga nije imenovala, Stranka umirovljenika se osvrnula i na Silvana Hrelju, predsjednika hrvatske stranke umirovljenika. „U taj klijentelizam uklapa se nažalost i jedini autohtoni predstavnik umirovljeničke populacije u hrvatskom saboru koji aktualnu situaciju vrlo vješto koristi samo u osobne svrhe. Naravno ne svojom zaslugom i znanjem već stjecajem okolnosti, ucjenjivačkim političkim potencijalom i radnjama poduzetim kako bi se umirovljenička politička scena rascijepila. No na dobro smo tragu da to prekinemo kao što i posljednja dva izborna rezultata na terenu  to pokazuju“, optimistično zaključuju u Stranci umirovljenika.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.