Prati nas

Show

Šalabahter s kraljevskog vjenčanja: Živjeli su sretno do kraja života

Sjećate li se vjenčanja princeze Diane i princa Charlesa? Tom ste prilikom sigurno pustili koju suzu. A kako vam se dopalo vjenčanje princa Williama i Kate Midleton? Red je došao i na mlađeg Dianinog sina koji je ovoga vikenda oženio ljubav svoga života, američku glumicu Meghan Markle.

Objavljeno

|

foto: The Royal Family@Facebook

Vikend za nama obilježilo je kraljevsko vjenčanje na kojem su se pred stotinama uzvanika, tisućama okupljenih oko dvorca Windsor i milijunima TV gledatelja širom svijeta na vječnu ljubav zakleli princ Harry i Meghan Markle.

Sad kad su se dojmovi malo slegli, možemo s odmakom sagledati ovu modernu bajku koja se odvila pred očima čitavog svijeta. A događaj za nama bio je upravo to – bajka i to vrlo moderna, pogotovo ako se uzme u obzir da se dogodila u okrilju inače vrlo tradicionalne britanske kraljevske obitelji. Pa krenimo redom…

Novi vjetrovi nad Windsorom

Sama mlada najavljuje neke nove vjetrove koji počinju puhati u britanskoj kraljevskoj obitelji. Riječ je o zanimljivoj mladoj ženi koja nije kraljevske krvi, glumica je što znači da dolazi iz svijeta showbusinessa, već je jednom bila u braku i miješane je rase.

Nekad vjetropir, danas zaljubljeni gospodin

Princ Harry upoznao je svoju nevjestu preko zajedničkih prijatelja, a upravo ovom prigodom mnogi su se sjetili njegovih riječi dok je još bio mali dječak kad je rekao: “William će biti kralj, a ja – ja mogu raditi što god želim.” Tako je i bilo. Mediji su pomno pratili sve njegove mladenačke ludorije, tulumarenja i noćne izlaske (koji su se dijelom odvijali i na hrvatskoj obali), potragu za onom pravom i na koncu vjenčanje s odabranicom njegova srca.

Kraljevska obitelj  i zvijezde, dobitna kombinacija

Uz očekivane prizore pripadnika kraljevske obitelji i britanskog plemstva odjevene u najsvečanije ruho i dama s velikim ekstravagantnim šeširima, vjenčanje su pohodili i brojni pripadnici svjetskog jet seta, poput Victorie i Davida Beckhama, Amal i Georgea Clooneya, Oprah Winfrey, Eltona Johna, Serene Williams i brojnih drugih. Sve su to bliski prijatelji mladoga para, a mnogi od njih osim na vjenčanje u crkvi, bili su pozvani i na prijem poslije same ceremonije.

Skandali i suze

Nedugo prije samo vjenčanja, nad događaj se nadvila sjena skandala koji su mladoj priredili njezin otac i polusestra. Prvo je otac u dogovoru s paparazzima namjestio snimanje svojih fotografija i pokušao ih prodati, a onda je sestra u javnost iznijela niz nimalo laskavih detalja iz života Meghan Markle te najavila pisanje knjige o slavnoj sestri, istovremeno tvrdeći da zapravo ne želi ništa od nje.

Događaji su Meghan koštali mnogo suza i stresa pred najvažniji dan u životu. Iako se ovakvo ponašanje može činiti šokantnim, mnogi su komentirali kako ni sama kraljevska obitelj nije cvijeće te su i sami svojedobno osigurali prililčan broj skandala koji su osvanuli na stranicama tabloida. Sve to ipak nije pokvarilo vjenčanje. Meghanini otac i sestra na vjenčanje nisu došli pa je mlada dio puta do oltara koračala sama, nakon čega ju je za ruku poveo mladoženjin otac, princ Charles i predao je svoje sinu.

Dianin duh nad katedralom

Samo obred vjenčanja bio je nabijen simbolikom. Kao počast mladenkinoj baštini, strastvenu propovijed je držao episkopalni svećenik iz Chicaga, Michael Curry, a tijekom obreda gospel zbor izveo je obradu pjesme Johna Lennona “Stand by me”. Za najdirljiviju posvetu i to onu upućenu pokojnoj majci Lady Diani, pobrinuo se sam princ Harry koji je jedno mjesto uz svoga brata, princa Williama, ostavio praznim upravo u čast neprežaljenoj princezi.

Ništa bez visoke mode…

Mladenka je blistala u vjenčanici modne kuće Givenchy, a par se nakon vjenčanja i prvog poljupca na pragu crkve, okolicom Windsora provezao u otvorenij kočiji.

…i Hrvata

Vjenčanje jer bilo obilježeno i nekim hrvatskim momentima.Tako je luksuzni automobil Jaguar kojim su se mladenci nešto kasniej odveznli na prijem, bio opremljen električnim motorom iz poznate radionice Mate Rimca u Svetoj Nedelji, a na prijemu se, između ostalog, pio i traminac iz Iločkih podruma.

Konačno, bez selfija!

Uzvanicima na prijemu bilo je strogo zabranjeno snimanje i fotografiranje pa su svi na ulazu morali ostaviti svoje mobitele. Zna se, međutim, da je torta na kraljevskom vjenčanju bila načinjena od neobične kombinacije limuna i bazge.

Bajka tek počinje!

Bajke obično završajavu riječima ‘…i živjeli su sretno da kraja života’. No bajka princa Harryja i Meghan Markle, odnosno vojvode u vojvotkinje od Sussexa, ovdje tek počinje. Želimo im svu sreću!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.