Prati nas

Show

Umrla Margot Kidder – glumica koja je utjelovila Supermanovu ljubav

Margot Kidder, najpoznatija po svojoj ulozi Supermanove djevojke, Lois Lane, umrla je u svojem domu u Montani. Kidder je imala 69 godina, a točan uzrok smrti još nije objavljen. Kidder je patila je od bipolarnog poremećaja, bolesti o kojoj je hrabro javno govorila.

Objavljeno

|

Margot Kidder kao Lois Lane i Christopher Reeve kao Superman

Glumica Margot Kidder, najpoznatija po svojoj ulozi Supermanove djevojke, Lois Lane, umrla je u svojem domu u Montani. Kidder je imala 69 godina, a točan uzrok smrti još nije objavljen. Iako je glumila i uz glumačke velikane poput Petera O’Toolea – uz kojeg je zaigrala u ‘Pigmalionu’ Georgea Bernarda Shawa – publika će ju najviše pamtiti po ulozi reporterke novina Daily Planet u koju se zaljubljuje čovjek iz svemira i najjači čovjek na planeti, Superman, kojeg je glumio također pokojni Christopher Reeve. Kidder je glumila u ukupno četiri filma o Supermanu koji su se snimali između 1978. i 1987. godine, a nakon toga se pojavila i u seriji o životu mladog Supermana, Smallwille.

I privatni život bio joj je jednako uzbudljiv. Udavala se čak tri puta a brakovi su joj trajali od tri godine pa do samo šest dana. Prvo je bila u braku s piscem Thomasom McGuaneom s kojim je dobila i kćer Maggie. Kasnije se ponovno udala i to za glumca iz serije The Sopranos, Johna Hearda. Taj je brak trajao je samo šest dana. Njezin treći brak s francuskim redateljem Philippeom de Brocom, potrajao je godinu dana.

Inače, Margot Kidder patila je od bipolarnog poremećaja. koji joj je dijagnosticiran nakon jedne manične epizode 1996. godine kad je pronađena u potpuno dezorijentiranom stanju kako luta ulicama Los Angelesa. Kasnije je javno govorila o svojoj bolesti kako bi podigla svijest ljudi o tom poremećaju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.