Prati nas

Vijesti

Zagreb je dobio novi Plan gospodarenja otpadom

Razlozi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba određeni Odlukom o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba su brisanje lokacije Obreščica kao lokacije za postrojenje za obradu biootpada i lokacije Kostanjek kao lokacije za reciklažno dvorište za građevni otpad.

Objavljeno

|

Kako odvojeno prikupljati smeće?
foto: Zagreb.hr

Zagrebačka Gradska skupština usvojila je Plan gospodarenja otpadom grada Zagreba za razdoblje od 2018. do 2023. godine s 27 glasova za i 21 oporbenim glasom protiv, bez suzdržanih. Većinom glasova usvojen je i zaključak tri kluba – HDZ-a, Neovisnih za Hrvatsku i stanke Bandić Milan 365 – kojim se zadužuje gradonačelnik na pokretanje postupka izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba.

Razlozi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba određeni Odlukom o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba su brisanje lokacije Obreščica kao lokacije za postrojenje za obradu biootpada i lokacije Kostanjek kao lokacije za reciklažno dvorište za građevni otpad, te da se sukladno posebnim propisima istraže nove alternativne lokacije namijenjene gospodarenju otpadom od županijskog i lokalnog značaja. U raspravi je oporba kritizirala prijedlog Plana kao promašeni koncept.

U ime Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez, Zvane Brumnić ocijenio je da je ovakav koncept Plana promašen. “Ovaj i ovakav plan se ni u čemu ne razlikuje od onoga kojeg smo dobili prošli put. Ove sve stvari koje se prebacuju u nekakvo buduće rješavanje će biti problemi koji će ponovno doći na Gradsku skupštinu i tada ćete vi koji danas prihvatite Plan ponovno morati glasati jer će vam reći: To ste već jedanput izglasali, sada morate nastaviti glasati””, kazao je Brumnić.

Zastupnici su na sjednici većinom glasova usvojili izmjene i dopune Poslovnika zagrebačke Gradske skupštine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.