Siromaštvo i starije osobe
Ilustracija (foto: BigStock)

Zagrepčanka (87) držala bogatstvo u stanu, odnijela ga lažna bankarica

Autor: • 09. 05. 2018. • Vijesti833 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Stariji ljudi ne vjeruju bankama i u stanovima drže prava mala bogatstva. Ako su uz to lakovjerni, postaju žrtvama prevaranata. Posljednja u nizu je neimenovana 87-godišnjakinja sa zagrebačkog Medvešćaka koja je lažnoj bankarici predala nekoliko stotina tisuća kuna.

„Ponovno upozoravamo građane da, ako se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba“, objavila je Policijska uprava zagrebačka.„Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192“, upozorili su iz policije.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.