Prati nas

Vijesti

Biograd: 70-godišnjakinja u kući čuvala milijun kuna, lopov ih odnio

Vlasnica je u kući držala novac u različitim valutama, a u vrijednosti većoj od milijun kuna. Lopov je, sa sobom odnio novac zbog čega je podnijeta kaznena prijava protiv nepoznate osobe.

Objavljeno

|

Ne želim slušati gluposti
foto: BigStock

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u protekla dva tjedna provalio u kuću na području Biograda. Kuća je u vlasništvu 70-godišnje žene koja navodno nije s biogradskog područja i bavi se turizmom.

Vlasnica je u kući držala novac u različitim valutama čija je vrijednost premašila milijun kuna. Lopov je, sa sobom odnio novac zbog čega je podnijeta kaznena prijava protiv nepoznate osobe. Razlog zbog kojeg žena nije pospremila novac u banku – nije poznat.

Podsjetimo, policijska izvješća pokazuju da su stariji ljudi skloni držanju velikih količina novca u kući ili stanu pri čemu postaju žrtve pljački i prevara. Lopovi se najčešće predstavljaju kao bankari koji popisuju novac, očitavači brojila, policija koja uzima otiske prstiju s novčanica, medicinske sestre koje nude masažu ili raznorazni prodavači.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.