foto: Pixabay

Koprivnica: Đorđe ga nije mogao smisliti, podignuta optužnica

Autor: • 21. 06. 2018. • Vijesti391 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv Đorđa (69) kojeg se tereti za teško ozljeđivanje Stjepana Glavice (83) u domu za starije osobe, javlja Podravski.hr.

Prema priopćenju tužitelja, on je lani u listopadu u domu za starije u Koprivnici, nakon što mu je Glavica, inače stopostotni invalid, prigovorio da Đorđeva supruga puši u sobi koju dijeli s njim, iz Glavičinih ruku istrgnuo drveni štap i njime ga više puta udario po glavi. Glavica je, tvrdi Odvjetništvo, pobjegao na balkon dozivajući u pomoć, ali ga je Đorđe sustigao te oborio na tlo i nastavio udarati štapom nanijevši mu teške ozljede: otvoreni prijelom nosnih kostiju, prijelom dva rebra i veći broj rana po glavi i tijelu. Đorđa se tereti i da je pritom prijetio oštećeniku da će ga on i njegovi sinovi ubiti.„Ne znam zbog čega mu se nisam svidio. Možda zato jer sam pobožan i idem stalno na misu, u kapelicu i crkvu. Napravio mu nisam ništa i uvijek sam bio ljubazan. Kod nas u sobu stalno je dolazila njegova žena. Pili su kavu, a ona je pušila na balkonu iako se pušiti ne smije. To me smetalo, no držao sam to u sebi. Prema meni je bio bezobrazan i bahat, stalno je tražio da mu kažem kamo idem i što ću raditi. Iz svoje sobe odlazio sam samo u kapelicu i u crkvu“, potreseno ja za Podravski pričao Stjepan Glavica.

„Kad sam se kobne večeri vratio iz crkve, soba je bila zadimljena. Kako sam dugo trpio dim koji mi je smetao, prigovorio sam mu da cijelu noć neću moći razluftati sobu. Otišao sam u kupaonicu, a kad sam se vratio, vidio sam da je jako ljut. Uzeo mi je štap i počeo me tući. Vikao sam nekoliko puta upomoć. Moj drveni štap cijeli je potrgao na meni. Nakon toga je skakao po meni i ritao me. Prijetio mi je, psovao mater i vikao: ‘Đorđe zna gdje treba tući, Đorđe zna kako te treba tući’. To je ponovio nekoliko puta dok me mlatio. Rekao mi je i ‘doći ću ja do tvoje crkve i tamo ću te tući’“, žalio se Stjepan Glavica.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.