Prati nas

Vijesti

Federacija BiH isplaćivat će posmrtnine u visini 1.400 kuna

Riječ je iznosu od oko 1.400 kuna. Pravilnikom su regulirana pitanja poput onih tko ostvaruje pravo, koje su procedure, tko izdvaja sredstva, koja je visina sredstava i rokovi za podnošenje zahtjeva, te tko odlučuje.

Objavljeno

|

Što kad netko umre?
foto:Pixabay

Vlada Federacije BiH dala je suglasnost na Pravilnik o naknadi pogrebnih troškova u slučaju smrti korisnika mirovine, koji je donio Upravni odbor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, izvijestili su iz Vlade FBiH. Pravilnik se odnosi na umirovljenike s adresom prebivališta u Federaciji BiH i Distriktu Brčko.

Pravilnikom su regulirana pitanja poput onih tko ostvaruje pravo, koje su procedure, tko izdvaja sredstva, koja je visina sredstava i rokovi za podnošenje zahtjeva, te tko odlučuje.

Pravo na ovu naknadu ima bliski srodnik preminuloga korisnika mirovine, koji je isplatio troškove do visine jedne prosječne mirovine isplaćene za prethodni mjesec, a odlučuje središnja jedinica u MIO-u. Riječ je iznosu od oko 1.400 kuna. Na taj zahtjev se može uložiti prigovor, a o tome odlučuje direktor Federalnog zavoda MIO. Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od objave u Službenim novinama Federacije BiH.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.