Tko je Marko Pavić?
Marko Pavić (foto: mojevrijeme.hr)

Ministar Pavić optimistično: Raste omjer zaposlenih i umirovljenih

Autor: • 12. 06. 2018. • Vijesti403 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Na jučer održanoj 7. sjednici Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, ministar mirovinskog sustava Marko Pavić pohvalio se dobrim pokazateljima.  Istaknuo je zadovoljstvo što raste odnos broja osiguranika i umirovljenika koji sada iznosi 1:1.23. Podsjetimo, sa zadnjim danom prošle godine na jednog umirovljenika dolazilo je 1,19 zaposlenih čija je prosječna neto plaća iznosi 5.973 kuna.

Ministar je rekao kako se za nadolazeću mirovinsku reformu proučavaju prijedlozi, dopisi i mjere, te da je cilj balansirana politika, i za buduće i za sadašnje umirovljenike. Osigurat će se i europska sredstva za podizanje kvalitete života starijih osoba i umirovljenika, najavio je, a na jesen će se obilježiti Međunarodni dan starijih osoba. Socijalni partneri, Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske, ministru su predali popis mjera koje očekuju od mirovinske reforme. 

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.