Prati nas

Vijesti

Ministar Pavić optimistično: Raste omjer zaposlenih i umirovljenih

ocijalni partneri, Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske, ministru su predali popis mjera koje očekuju od mirovinske reforme. 

Objavljeno

|

Tko je Marko Pavić?
Marko Pavić (foto: mojevrijeme.hr)

Na jučer održanoj 7. sjednici Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, ministar mirovinskog sustava Marko Pavić pohvalio se dobrim pokazateljima.  Istaknuo je zadovoljstvo što raste odnos broja osiguranika i umirovljenika koji sada iznosi 1:1.23. Podsjetimo, sa zadnjim danom prošle godine na jednog umirovljenika dolazilo je 1,19 zaposlenih čija je prosječna neto plaća iznosi 5.973 kuna.

Ministar je rekao kako se za nadolazeću mirovinsku reformu proučavaju prijedlozi, dopisi i mjere, te da je cilj balansirana politika, i za buduće i za sadašnje umirovljenike. Osigurat će se i europska sredstva za podizanje kvalitete života starijih osoba i umirovljenika, najavio je, a na jesen će se obilježiti Međunarodni dan starijih osoba. Socijalni partneri, Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske, ministru su predali popis mjera koje očekuju od mirovinske reforme.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.