Tko je Andrej Plenković?
foto: Andrej Plenkovic @ Flickr

Plenković: Puno je dezinformacija, ne želimo demontirati drugi stup

Autor: • 29. 06. 2018. • Vijesti283 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Premijer Andrej Plenković komentirao je reakcije javnosti na predstavljenu mirovinsku reformu. Kaže, u vezi s njom, pojavilo se puno dezinformacija, a njegovoj vladi nije cilj demontirati drugi mirovinski stup. Upravo suprotno, želi ga ojačati.

“Ovo što je izišlo tek su inicijalne informacije da se javnost senzibilizira. Cijeli paket ide na vladu u rujnu, a prije toga provest će se javno savjetovanje”, rekao je u Bruxellesu, gdje sudjeluje na summitu čelnika EU-a.U vezi s dosad objavljenim informacijama, premijer objašnjava da je ideja ministra mirovinskog sustava Marka Pavića bila generirati javnu raspravu. “Nema veze s onim što čitam da se demontira drugi stup, dapače, njegov prijedlog ide za tim da se doprinos u drugi stup poveća. Ima puno dezinformacija. Razgovarat ćemo o tome s koalicijskim partnerima i s cijelom javnošću”, kaže Plenković.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.