Prati nas

Vijesti

Plenković: Puno je dezinformacija, ne želimo demontirati drugi stup

Ovo što je izišlo tek su inicijalne informacije da se javnost senzibilizira. Cijeli paket ide na vladu u rujnu, a prije toga provest će se javno savjetovanje, rekao je u Bruxellesu, gdje sudjeluje na summitu čelnika EU-a.

Objavljeno

|

Tko je Andrej Plenković?
foto: Andrej Plenkovic @ Flickr

Premijer Andrej Plenković komentirao je reakcije javnosti na predstavljenu mirovinsku reformu. Kaže, u vezi s njom, pojavilo se puno dezinformacija, a njegovoj vladi nije cilj demontirati drugi mirovinski stup. Upravo suprotno, želi ga ojačati.

“Ovo što je izišlo tek su inicijalne informacije da se javnost senzibilizira. Cijeli paket ide na vladu u rujnu, a prije toga provest će se javno savjetovanje”, rekao je u Bruxellesu, gdje sudjeluje na summitu čelnika EU-a.

U vezi s dosad objavljenim informacijama, premijer objašnjava da je ideja ministra mirovinskog sustava Marka Pavića bila generirati javnu raspravu. “Nema veze s onim što čitam da se demontira drugi stup, dapače, njegov prijedlog ide za tim da se doprinos u drugi stup poveća. Ima puno dezinformacija. Razgovarat ćemo o tome s koalicijskim partnerima i s cijelom javnošću”, kaže Plenković.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.