Prati nas

Vijesti

Premijer poručio da se dulje i kvalitetnije živi pa treba i dulje raditi

Za mirovine dajemo 38 milijardi kuna godišnje, a od doprinosa imamo samo 21 milijardu. Dakle, 17 milijardi kuna direktno iz poreza ide za mirovine.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Zašto Plenković nije služio vojsku?
Predizborni plakat Andreja Plenkovića

Mirovinska reforma predviđena je za početak rujna, potvrdio je premijer Andrej Plenković u razgovoru za javnu televiziju. Kaže, cilj je osigurati i adekvatnost mirovina, znači, da mirovine budu veće nego ih imaju današnji umirovljenici. Drugi cilj je održivost mirovinskog sustava.

„Za mirovine dajemo 38 milijardi kuna godišnje, a od doprinosa imamo samo 21 milijardu. Dakle, 17 milijardi kuna direktno iz poreza ide za mirovine. Želimo da reforma doprinese boljoj prihodovnoj strani, dužem ostanku ljudi na tržištu rada, to je trend koji je svugdje u Europi i svijetu. Dulje se živi, kvalitetniji je život, automatizacija i mnogi drugi aspekti mnoga zanimanja čine sada lakšim za odraditi radni vijek nego je to bilo ranije. Paket koji će biti predstavljen mislim da će naći jedan kvalitetan balans između održivosti i adekvatnosti mirovinskog sustava”, kazao je Plenković za HRT.


.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP