Zašto Plenković nije služio vojsku?
Predizborni plakat Andreja Plenkovića

Premijer poručio da se dulje i kvalitetnije živi pa treba i dulje raditi

Autor: • 26. 06. 2018. • Vijesti345 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Mirovinska reforma predviđena je za početak rujna, potvrdio je premijer Andrej Plenković u razgovoru za javnu televiziju. Kaže, cilj je osigurati i adekvatnost mirovina, znači, da mirovine budu veće nego ih imaju današnji umirovljenici. Drugi cilj je održivost mirovinskog sustava.

„Za mirovine dajemo 38 milijardi kuna godišnje, a od doprinosa imamo samo 21 milijardu. Dakle, 17 milijardi kuna direktno iz poreza ide za mirovine. Želimo da reforma doprinese boljoj prihodovnoj strani, dužem ostanku ljudi na tržištu rada, to je trend koji je svugdje u Europi i svijetu. Dulje se živi, kvalitetniji je život, automatizacija i mnogi drugi aspekti mnoga zanimanja čine sada lakšim za odraditi radni vijek nego je to bilo ranije. Paket koji će biti predstavljen mislim da će naći jedan kvalitetan balans između održivosti i adekvatnosti mirovinskog sustava”, kazao je Plenković za HRT.Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.