Prati nas

Vijesti

Premijer poručio da se dulje i kvalitetnije živi pa treba i dulje raditi

Za mirovine dajemo 38 milijardi kuna godišnje, a od doprinosa imamo samo 21 milijardu. Dakle, 17 milijardi kuna direktno iz poreza ide za mirovine.

Objavljeno

|

Zašto Plenković nije služio vojsku?
Predizborni plakat Andreja Plenkovića

Mirovinska reforma predviđena je za početak rujna, potvrdio je premijer Andrej Plenković u razgovoru za javnu televiziju. Kaže, cilj je osigurati i adekvatnost mirovina, znači, da mirovine budu veće nego ih imaju današnji umirovljenici. Drugi cilj je održivost mirovinskog sustava.

„Za mirovine dajemo 38 milijardi kuna godišnje, a od doprinosa imamo samo 21 milijardu. Dakle, 17 milijardi kuna direktno iz poreza ide za mirovine. Želimo da reforma doprinese boljoj prihodovnoj strani, dužem ostanku ljudi na tržištu rada, to je trend koji je svugdje u Europi i svijetu. Dulje se živi, kvalitetniji je život, automatizacija i mnogi drugi aspekti mnoga zanimanja čine sada lakšim za odraditi radni vijek nego je to bilo ranije. Paket koji će biti predstavljen mislim da će naći jedan kvalitetan balans između održivosti i adekvatnosti mirovinskog sustava”, kazao je Plenković za HRT.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.