Prati nas

Show

U trendu: Jadranka Kosor oduševila nas je selfijem iz lifta. A vas?

Nije sebić rezerviran samo za mlade generacije i ne služi samo za lovljenje komplimenata na društvenim mrežama, već može biti i odraz duhovitosti te šale na vlastiti račun.

Objavljeno

|

Tko je muž Jadranke Kosor?
Jadranka Kosor (foto: Twitter)

Šest je godina prošlo otkako je magazin Time proglasio „selfie“ za riječ godine. I oni koji do tada nisu znali, saznali su da je selfie vlastoručno snimljena fotografija na kojoj je osoba fotografirala samu sebe ili s drugim osobama držeći fotoaparat ili pametni telefon.

Tako nastaju uglavnom neformalne i spontane fotografije, najčešće vlastitog odraza u ogledalu. Primjerice – u dizalu. U međuvremenu smo doznali i da je izmišljena i hrvatska riječ za selfie. Prijevod „sebić“ ipak nije zaživio i ne predviđamo mu blistavu budućnost. Osim toga, pojavio se i nasljednik selfija, tako zvani belfie. U ovom slučaju radi se o nešto raskalašenijoj verziji selfija na kojem se obavezno mora vidjeti stražnjica.Selfie je ušao u popularnu kulturu i ne misli tako brzo otići, bez obzira koliko psiholozi upozoravali da prekomjerno naslikavanje sebe ukazuje na probleme. „Selfie je mentalni poremećaj, a definira se kao opsesivna želja za fotografiranjem samog sebe i postavljanje istih na društvenim mrežama zbog nedostatka samopoštovanja i popunjavanja praznine u intimnom životu“, prioćilo je tako Američko udruženje psihijatara.

No nije sebić rezerviran samo za mlade generacije i ne služi samo za lovljenje komplimenata na društvenim mrežama, već može biti i odraz duhovitosti te šale na vlastiti račun. Pokazala je to i bivša premijerka i influenserica Jadranka Kosor (64) zabavnom fotografijom iz dizala ispod koje je napisala: „Širim pesimizam po liftovima.“ Nama ne izgleda pesimistično, a vama?

.

Show

Madonna (60) je ‘popeglala’ snimku s Eurosonga. Ovako je to trebalo zvučati

‘Fino uređeno. Ne može se čuti niti jedan promašeni ton. Skidam kapu’, napisao je jedan od brojnih komentatora, dok se drugi pitaju gdje su nestali originalni vokali.

Objavljeno

|

Autor

Komentatori nastupa možda najveće živuće pop-ikone Madonne na Eurosongu brojni su i mogu se podijeliti u dvije skupine. Iako Madonna nikada nije bila posebno dobra pjevačica, u prvoj su skupini slušatelji razočarani onime što je servirala na najvećoj glazbenoj pozornici.

Falšanje i nedostatak daha nije se moglo ne primijetiti iako svi znamo da pjevanje nikada nije bilo glavni adut pjevačice koja je rušila barijere. Zato su u drugoj skupini oni, a među njima smo i mi, koji opraštaju sve i  tvrde: “Bez obzira na sve, kraljica ostaje kraljica.” Jer Madonnu jednostavno ne možemo promatrati bez “minulog rada”, zar ne?Šezdesetogodišnja zvijezda, čini se, ne može se pomiriti sa starenjem, a ni s činjenicom da su danas glazbeno tržište i sama scena bitno drugačiji od “njenih vremena”. I zato mladima njeni nastupi malo znače, a stariji su razočarani, pomalo i tužni. “Kraljica je u falšu i dok govori”, komentirala je operna pjevačica i članica žirija glazbenih televizijskih natjecanja Martina Tomčić.

Da je i sama Madonna svjesna vizualno sjajnog, ali vokalno lošeg nastupa govori i činjenica da je je na službenom Youtube kanalu objavila “popeglanu” snimku (vidi gore) koja nam, zapravo, govori kako je nastup trebao zvučati.

“Fino uređeno. Ne može se čuti niti jedan promašeni ton. Skidam kapu”, napisao je jedan od brojnih komentatora, dok se drugi pitaju gdje su nestali originalni vokali. “Ovo nije kaos koji sam gledala na televiziji”, zaključak je druge obožavateljice. “Fotošopirala si glas”, kaže treća u raspravi koja je u samo jednom danu nanizala 5.400 komentara.

Nastavi čitati