Prati nas

Show

U trendu: Jadranka Kosor oduševila nas je selfijem iz lifta. A vas?

Nije sebić rezerviran samo za mlade generacije i ne služi samo za lovljenje komplimenata na društvenim mrežama, već može biti i odraz duhovitosti te šale na vlastiti račun.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko je muž Jadranke Kosor?
Jadranka Kosor (foto: Twitter)

Šest je godina prošlo otkako je magazin Time proglasio „selfie“ za riječ godine. I oni koji do tada nisu znali, saznali su da je selfie vlastoručno snimljena fotografija na kojoj je osoba fotografirala samu sebe ili s drugim osobama držeći fotoaparat ili pametni telefon.

Tako nastaju uglavnom neformalne i spontane fotografije, najčešće vlastitog odraza u ogledalu. Primjerice – u dizalu. U međuvremenu smo doznali i da je izmišljena i hrvatska riječ za selfie. Prijevod „sebić“ ipak nije zaživio i ne predviđamo mu blistavu budućnost. Osim toga, pojavio se i nasljednik selfija, tako zvani belfie. U ovom slučaju radi se o nešto raskalašenijoj verziji selfija na kojem se obavezno mora vidjeti stražnjica.


Selfie je ušao u popularnu kulturu i ne misli tako brzo otići, bez obzira koliko psiholozi upozoravali da prekomjerno naslikavanje sebe ukazuje na probleme. „Selfie je mentalni poremećaj, a definira se kao opsesivna želja za fotografiranjem samog sebe i postavljanje istih na društvenim mrežama zbog nedostatka samopoštovanja i popunjavanja praznine u intimnom životu“, prioćilo je tako Američko udruženje psihijatara.

No nije sebić rezerviran samo za mlade generacije i ne služi samo za lovljenje komplimenata na društvenim mrežama, već može biti i odraz duhovitosti te šale na vlastiti račun. Pokazala je to i bivša premijerka i influenserica Jadranka Kosor (64) zabavnom fotografijom iz dizala ispod koje je napisala: „Širim pesimizam po liftovima.“ Nama ne izgleda pesimistično, a vama?

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP