Prati nas

Show

U trendu: Jadranka Kosor oduševila nas je selfijem iz lifta. A vas?

Nije sebić rezerviran samo za mlade generacije i ne služi samo za lovljenje komplimenata na društvenim mrežama, već može biti i odraz duhovitosti te šale na vlastiti račun.

Objavljeno

|

Tko je muž Jadranke Kosor?
Jadranka Kosor (foto: Twitter)

Šest je godina prošlo otkako je magazin Time proglasio „selfie“ za riječ godine. I oni koji do tada nisu znali, saznali su da je selfie vlastoručno snimljena fotografija na kojoj je osoba fotografirala samu sebe ili s drugim osobama držeći fotoaparat ili pametni telefon.

Tako nastaju uglavnom neformalne i spontane fotografije, najčešće vlastitog odraza u ogledalu. Primjerice – u dizalu. U međuvremenu smo doznali i da je izmišljena i hrvatska riječ za selfie. Prijevod „sebić“ ipak nije zaživio i ne predviđamo mu blistavu budućnost. Osim toga, pojavio se i nasljednik selfija, tako zvani belfie. U ovom slučaju radi se o nešto raskalašenijoj verziji selfija na kojem se obavezno mora vidjeti stražnjica.

Selfie je ušao u popularnu kulturu i ne misli tako brzo otići, bez obzira koliko psiholozi upozoravali da prekomjerno naslikavanje sebe ukazuje na probleme. „Selfie je mentalni poremećaj, a definira se kao opsesivna želja za fotografiranjem samog sebe i postavljanje istih na društvenim mrežama zbog nedostatka samopoštovanja i popunjavanja praznine u intimnom životu“, prioćilo je tako Američko udruženje psihijatara.

No nije sebić rezerviran samo za mlade generacije i ne služi samo za lovljenje komplimenata na društvenim mrežama, već može biti i odraz duhovitosti te šale na vlastiti račun. Pokazala je to i bivša premijerka i influenserica Jadranka Kosor (64) zabavnom fotografijom iz dizala ispod koje je napisala: „Širim pesimizam po liftovima.“ Nama ne izgleda pesimistično, a vama?

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.