Tko je muž Jadranke Kosor?
Jadranka Kosor (foto: Twitter)

U trendu: Jadranka Kosor oduševila nas je selfijem iz lifta. A vas?

Autor: • 11. 06. 2018. • Kolaž, Show818 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Šest je godina prošlo otkako je magazin Time proglasio „selfie“ za riječ godine. I oni koji do tada nisu znali, saznali su da je selfie vlastoručno snimljena fotografija na kojoj je osoba fotografirala samu sebe ili s drugim osobama držeći fotoaparat ili pametni telefon.

Tako nastaju uglavnom neformalne i spontane fotografije, najčešće vlastitog odraza u ogledalu. Primjerice – u dizalu. U međuvremenu smo doznali i da je izmišljena i hrvatska riječ za selfie. Prijevod „sebić“ ipak nije zaživio i ne predviđamo mu blistavu budućnost. Osim toga, pojavio se i nasljednik selfija, tako zvani belfie. U ovom slučaju radi se o nešto raskalašenijoj verziji selfija na kojem se obavezno mora vidjeti stražnjica.Selfie je ušao u popularnu kulturu i ne misli tako brzo otići, bez obzira koliko psiholozi upozoravali da prekomjerno naslikavanje sebe ukazuje na probleme. „Selfie je mentalni poremećaj, a definira se kao opsesivna želja za fotografiranjem samog sebe i postavljanje istih na društvenim mrežama zbog nedostatka samopoštovanja i popunjavanja praznine u intimnom životu“, prioćilo je tako Američko udruženje psihijatara.

No nije sebić rezerviran samo za mlade generacije i ne služi samo za lovljenje komplimenata na društvenim mrežama, već može biti i odraz duhovitosti te šale na vlastiti račun. Pokazala je to i bivša premijerka i influenserica Jadranka Kosor (64) zabavnom fotografijom iz dizala ispod koje je napisala: „Širim pesimizam po liftovima.“ Nama ne izgleda pesimistično, a vama?

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.