Zašto su cigarete skupe?
foto: Pixabay

Cigarete i žestica poskupljuju za pedeset posto?

Autor: • 23. 07. 2018. • Vijesti381 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Novi Zakon o zdravstvenom osiguranju donosi nova poskupljenja. Kako piše Jutarnji list, prema prijedlogu Zakona o zdravstvenom osiguranja, na udaru bi se mogli naći pušači i ljubitelji žestokih alkoholnih pića.

Zakonom bi se trebao osigurati veći priliv kuna u zdravstvo kako bi se mogle pratiti medicinske inovacije i skupi lijekovi. Ako Zakon prođe, cigarete i alkohol bi mogli poskupiti za pedeset posto, a sa četiri na sedam posto bi moglo porasti izdvajanje iz premija obaveznog osiguranja automobila.Najviši iznos participacije za osobe koje ne plaćaju dopunsko osiguranje porast će na 4,000 kuna.  Na kutiju cigareta koja košta dvadeset kuna, još deset kuna bi se dodalo za zdravstvo. Očekuje se dodatnih milijardu i pol do dvije kuna za zdravstvo. Slično bi bilo i s alkoholnim pićima, čija cijena bi porasla za pedeset posto. Ako boca “žestice” košta 50 kuna, još 25 kuna bi išlo direktno u HZZO, piše Jutarnji.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.