Prati nas

Vijesti

HDZ će preusmjeriti mirovine u jedini logični fond

Nova ideja iz HDZ-a mogla bi jednom zauvijek riješiti sve hrvatske probleme. Naime, zastupnici najtrofejnije demokratske zajednice žele preliti sva sredstva iz mirovinskih stupova u jedini logičan fond.

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: predizborni spot)

Satirični portal News bar našao je vrutak inspiracije u najavljenoj mirovinskoj reformi. Nakon što je javio da će zagrebački Jakušavac biti pretvoren u odlagalište umirovljenika, danas je iznjedrio novu ideju kako bi se mogao pametno utrošiti novac iz mirovinskih stupova.

Hrvatska zaslužuje dostojan pokop

“Nova ideja iz HDZ-a mogla bi jednom zauvijek riješiti sve hrvatske probleme. Naime, zastupnici najtrofejnije demokratske zajednice žele preliti sva sredstva iz mirovinskih stupova u posmrtnu pripomoć.


Idejni začetnici kažu da je za Hrvatsku ionako prekasno te da je ovo jedini način da se našoj zemlji osigura dostojanstven pogreb, jer ga inače neće moći platiti. Iako neki smatraju da je ovo pozitivan potez, drugi su sumnjičavi u motive HDZ-a.

Neki strepe da će nakon izdaha posmrtna pripomoć biti isplaćena HDZ-u, a čiji članovi nisu baš čuveni po poštenju. Boje se da će HDZ jednostavno pokupiti novac i pobjeći glavom bez obzira od ostataka izdahnule Hrvatske, čijoj su propasti i sami uvelike doprinijeli”, piše News bar.

.

Vijesti

Pavić o nasljedniku: Josip je smiren, napadaju ga neradnici iz Mirovinskog

‘Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.’

Objavljeno

|

Autor

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić iza N1 televiziju istaknuo je da je kompetentan za novi posao jer je i u bivšem ministarstvu nadgledao europski socijalni fond.

Kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”


Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP