Prati nas

Show

Nakon životnih udaraca, Tajči se vraća!

Dogodilo mi se puno lijepih stvari u životu i isto tako puno teških. I onda sam jednostavno naučila da ne mogu samo čekati. Tuga je kao blato, ne možeš ti sad niti preletjeti ga, niti ići okolo, nego moraš jednostavno proći kroz tu tugu.

Objavljeno

|

Gdje je Tajči?
Tatjana Matejaš Tajči (screenshot: RTL)

Tatjana Matejaš Tajči (48) se vratila u Hrvatsku i najavljuje moguć povratak na našu glazbenu scenu. Pjevačica koju pamtimo po nastupu na zagrebačkom Eurosongu, dala je prvi veliki intervju nakon smrti supruga RTL-u.

“Kad se Mathew razbolio mi smo odlučili živjeti i kroz bolest i kroz njegov odlazak. Nije lako. Tuga je kao blato, ne možeš ti sad niti preletjeti ga, niti ići okolo, nego moraš jednostavno proći kroz tu tugu“, kazala je o devet mjeseci dugoj borbi s karcinomom.

U Hrvatsku je na ljetovanje dovela trojicu sinova. “Ovaj put nam je malo teže zato što smo došli bez muža i to je isto razlog zbog kojeg smo željeli baš ovo ljeto doći. I ovo je dio tog našeg iscjeljenja sad i oporavka. On je strašno volio Hrvatsku,svima pričao da mu je to najljepša zemlja na svijetu. Kad su ga pitali što ti je najviše ostalo u sjećanju iz cijelog života, odgovorio bi rođenje djece, naša svadba i krstarenje po našem moru. ”

Tajči je priznala da se godinama borila s depresijom nakon što joj je otac umro, također od karcinoma te da je imala osjećaj da bi njena životna radost bila nepoštena prema preminulom ocu. „Dogodilo mi se puno lijepih stvari u životu i isto tako puno teških. I onda sam jednostavno naučila da ne mogu samo čekati.”

Eurosong u osvit rata 1990. godine u Hrvatskoj i danas živo pamti, no o glazbenom svijetu govori s puno opreza. “Ja sam na toj pozornici sebe dala skroz, zato su to ljudi i osjetili. Ja nisam nikad nastupila, a da mi se nije dalo ili da sam bila tamo tjelesno, a duševno negdje drugdje. Bilo je tu puno stvari u kojima se ja nisam dovoljno dobro snašla jer sam stvarno bila jako mlada. Moraš znati reći ne. To je zapravo bio veliki dio mog nesnalaženja u tome, ja sam profesionalno bila spremna, nije mi slava predstavljala problem. ”

Na pitanje o tome želi li se vratiti na estradu nekadašnja miljenica nacije danas odgovara: “Nadam se, stvarno se nadam. Već je vrijeme, jelda?  Ja sam za. Ekipa je najvažnija, imati dobru ekipu koja će to dobro odraditi i da to bude lijepa zabava. „

Popularna Tajči zapjevat će 15. srpnja u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Osim toga, vodit će i svojevrsnu duhovnu obnovu na krstarenju Jadranom koje je organizirala od 13. do 20. listopada.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.