Prati nas

Vijesti

Sever protiv smanjenja PDV-a: Novac iskoristite za dodatak za mirovine

Ppredsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, tvrdi da prijedlozi ne idu u prilog većini građana nego da se ide na ruku trgovcima, poslodavcima i onima s plaćama većim od 30 tisuća kuna.

Objavljeno

|

Krešimir Sever, NHS (foto: Siniša Bogdanić)

Ministar financija Zdravko Marić sastaje se sa sindikatima i poslodavcima s kojima će, kako doznaje Dnevnik Nove TV, jedna od glavnih tema rasprave biti porezna reforma. Ministar kao moguće mjere spominje smanjenje PDV-a za jednu stopu, smanjenje doprinosa na plaće, i potencijalno ukidanje najveće stope od 36 posto u porezu na dohodak.

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, tvrdi da prijedlozi ne idu u prilog većini građana nego da se ide na ruku trgovcima, poslodavcima i onima s plaćama većim od 30 tisuća kuna.


“Ako se želi pomoći građanima, ne treba u ovom trenutku čačkati po PDV-u. Te novce bi trebalo prenamijeniti za stalni dodatak za mirovine na drugoj strani. Ovdje bi trebalo povećati neoporezivi dio dohotka i trebalo bi još pomaknuti ovaj pravac ulaska u prvu poreznu stopu, a možda i smanjiti samu prvu poreznu stopu”, rekao je Sever.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP