Krešimir Sever, NHS (foto: Siniša Bogdanić)

Sever protiv smanjenja PDV-a: Novac iskoristite za dodatak za mirovine

Autor: • 23. 07. 2018. • Vijesti296 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ministar financija Zdravko Marić sastaje se sa sindikatima i poslodavcima s kojima će, kako doznaje Dnevnik Nove TV, jedna od glavnih tema rasprave biti porezna reforma. Ministar kao moguće mjere spominje smanjenje PDV-a za jednu stopu, smanjenje doprinosa na plaće, i potencijalno ukidanje najveće stope od 36 posto u porezu na dohodak.

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, tvrdi da prijedlozi ne idu u prilog većini građana nego da se ide na ruku trgovcima, poslodavcima i onima s plaćama većim od 30 tisuća kuna.“Ako se želi pomoći građanima, ne treba u ovom trenutku čačkati po PDV-u. Te novce bi trebalo prenamijeniti za stalni dodatak za mirovine na drugoj strani. Ovdje bi trebalo povećati neoporezivi dio dohotka i trebalo bi još pomaknuti ovaj pravac ulaska u prvu poreznu stopu, a možda i smanjiti samu prvu poreznu stopu”, rekao je Sever.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.