Prati nas

Vijesti

Ubila sina koji ju je htio smjestiti u dom za stare i nemoćne

Gospođa je potom posegnula za dva komada vatrenog oružja, sakrila ga je u džepu i pozvala sina na razgovor. Za vrijeme svađe, izvukla je revolver koji je nabavila daleke 1970. godine i hladno ga upucala s dva zrna u vrat i čeljust.

Objavljeno

|

Anna Mae Blessing

Amerikanka Anna Mae Blessing (92) Fountain Hillsa ubila je prije dva dana svog 72-godišnjeg sina, jer ju htio smjestiti u dom za stare i nemoćne. „Ti si uzeo moj život, ja sam uzela tvoj“, navodno je rekla dok su je izvodili iz doma koji je dijelila sa sinom i njegovom djevojkom.

Policiji je, prenosi BBC, ispričala da je kanila ubiti i sebe. Sin ju je namjeravao smjestiti u ustanovu jer je s njom, kazao je, postalo nemoguće živjeti.Gospođa je potom posegnula za dva komada vatrenog oružja, sakrila ga je u džepu i pozvala sina na razgovor. Za vrijeme svađe, izvukla je revolver koji je nabavila daleke 1970. godine i hladno ga upucala s dva zrna u vrat i čeljust.

Starica je potom nasrnula na 57-godišnju neslužbenu snahu pa ju je pokušala pogoditi iz pištolja koji joj je pokojni suprug darovao prije pedesetak godina, no snaha se othrvala i umakla mecima.

Policija je zatekla staricu u njenoj spavaćoj sobi. Rekla im je da misli da zbog svojih zlodjela zaslužuje biti uspavana. Određena joj je jamčevina od pola milijuna dolara.

.

Vijesti

Google prekinuo suradnju s Huaweijem. Što to znači za korisnike?

Google je objavio da prekida suradnju s kineskim proizvođačem tehnike Huaweijem i to u području prijenosa hardwarea, softwarea i svih tehnoloških usluga te time izazvao pravu paniku među korisnicima pametnih telefona kineskog proizvođača.

Objavljeno

|

Američki tehnološki div Google izazvao je u nedjelju pravi potres na tržištu pametnih telefona kad je objavio da prekida suradnju s kineskim proizvođačem tehnike Huaweijem i to u području prijenosa hardvera, softvera i svih tehnoloških usluga, osim onih čije open source licence određuju da su dostupne u javnoj domeni, piše Reuters.

Nakon objave vijesti, zavladala je panika među korisnicima Huaweijevih uređaja jer bi to moglo značiti da sa svojih pametnih telefona više neće moći pristupiti Googleu, Gmailu, pretraživaču Chromeu i sličnim uslugama.No mjesta panici ipak nema. “Za korisnike naših usluga Google Play i zaštite iz Google Play Protecta te usluge će i dalje funkcionirati na dosadašnjim Huaweijevim uređajima”, rekao je glasnogovornik Googlea.

Problem bi eventualno mogli imati budući korisnici Huaweija. Naime, Huawei će moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama, no te će usluge i aplikacije i dalje funkcionirati za postojeće korisnike.

Međutim, za pretpostaviti je da će Huawei doskočiti ovom problemu tako što će i budućim korisnicima ponuditi svoje sustave te tako izbjeći Googleov embargo.

Nastavi čitati