Prati nas

Vijesti

Vlada pronašla spasonosno rješenje, svi umirovljenici bit će zbrinuti

Ministar kaže da će taj potez uvelike očajati hrvatski proračun, a produženjem radnog vijeka do osamdesete godine umirovljenici bio ionako bili samo teret. Ovaj bi potez potpuno dokinuo potrebu za mirovinskim stupovima pa bi svi doprinosi od plaća bili direktno uplaćivani u proračun.

Objavljeno

|

Što će biti s mirovinama?
foto: Pixabay

Nakon su jučer premijer Andrej Plenković i ministar mirovinskog sustava Marko Pavić predstavili mirovinsku reformu Predsjedništvu i Nacionalom vijeću HDZ-a, danas će ju prezentirati koalicijskim partnerima. Oporba tvrdi da je riječ o novoj pljački građana, a vladajući im odgovaraju da komentiraju nešto što zapravo na papiru još nisu ni vidjeli.

Što je vlada namijenila umirovljenicima, prije svih doznao je satirički portal Newsbar. Naime, prema zamisli resornog ministra – zagrebačko odlagalište otpada Jakuševac postaje odlagalište umirovljenika.„Ministar kaže da će taj potez uvelike očajati hrvatski proračun, a produženjem radnog vijeka do osamdesete godine umirovljenici bio ionako bili samo teret.

Ovaj bi potez potpuno dokinuo potrebu za mirovinskim stupovima pa bi svi doprinosi od plaća bili direktno uplaćivani u proračun, a ako se ovaj potez pokaže uspješnim, slična bi reforma mogla zahvatiti i zdravstvo.

Već je u planu i renovacija Sveučilišne bolnice koja bi trebala postati novi Jakuševac tj. odlagalište bolesnika. Potpuno ukidanje ulaganja u mirovinski i zdravstveni sustav bitno će ojačati hrvatski proračun pa će se povećati izdvajanje sredstava za izborne kampanje, plaće političara i državnih službi“, javlja Newsbar.

.

Vijesti

Google prekinuo suradnju s Huaweijem. Što to znači za korisnike?

Google je objavio da prekida suradnju s kineskim proizvođačem tehnike Huaweijem i to u području prijenosa hardwarea, softwarea i svih tehnoloških usluga te time izazvao pravu paniku među korisnicima pametnih telefona kineskog proizvođača.

Objavljeno

|

Američki tehnološki div Google izazvao je u nedjelju pravi potres na tržištu pametnih telefona kad je objavio da prekida suradnju s kineskim proizvođačem tehnike Huaweijem i to u području prijenosa hardvera, softvera i svih tehnoloških usluga, osim onih čije open source licence određuju da su dostupne u javnoj domeni, piše Reuters.

Nakon objave vijesti, zavladala je panika među korisnicima Huaweijevih uređaja jer bi to moglo značiti da sa svojih pametnih telefona više neće moći pristupiti Googleu, Gmailu, pretraživaču Chromeu i sličnim uslugama.No mjesta panici ipak nema. “Za korisnike naših usluga Google Play i zaštite iz Google Play Protecta te usluge će i dalje funkcionirati na dosadašnjim Huaweijevim uređajima”, rekao je glasnogovornik Googlea.

Problem bi eventualno mogli imati budući korisnici Huaweija. Naime, Huawei će moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama, no te će usluge i aplikacije i dalje funkcionirati za postojeće korisnike.

Međutim, za pretpostaviti je da će Huawei doskočiti ovom problemu tako što će i budućim korisnicima ponuditi svoje sustave te tako izbjeći Googleov embargo.

Nastavi čitati