Što će biti s mirovinama?
foto: Pixabay

Vlada pronašla spasonosno rješenje, svi umirovljenici bit će zbrinuti

Autor: • 03. 07. 2018. • Vijesti394 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Nakon su jučer premijer Andrej Plenković i ministar mirovinskog sustava Marko Pavić predstavili mirovinsku reformu Predsjedništvu i Nacionalom vijeću HDZ-a, danas će ju prezentirati koalicijskim partnerima. Oporba tvrdi da je riječ o novoj pljački građana, a vladajući im odgovaraju da komentiraju nešto što zapravo na papiru još nisu ni vidjeli.

Što je vlada namijenila umirovljenicima, prije svih doznao je satirički portal Newsbar. Naime, prema zamisli resornog ministra – zagrebačko odlagalište otpada Jakuševac postaje odlagalište umirovljenika.„Ministar kaže da će taj potez uvelike očajati hrvatski proračun, a produženjem radnog vijeka do osamdesete godine umirovljenici bio ionako bili samo teret.

Ovaj bi potez potpuno dokinuo potrebu za mirovinskim stupovima pa bi svi doprinosi od plaća bili direktno uplaćivani u proračun, a ako se ovaj potez pokaže uspješnim, slična bi reforma mogla zahvatiti i zdravstvo.

Već je u planu i renovacija Sveučilišne bolnice koja bi trebala postati novi Jakuševac tj. odlagalište bolesnika. Potpuno ukidanje ulaganja u mirovinski i zdravstveni sustav bitno će ojačati hrvatski proračun pa će se povećati izdvajanje sredstava za izborne kampanje, plaće političara i državnih službi“, javlja Newsbar.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.