Prati nas

Aktivno starenje

Graywatch: Upoznajte Boba (71), spasitelja na plaži

Bob McIntosh ima 71 godinu i spasitelj je na bazenu u New Jerseyu. Naime, u SAD-u postoji kronična nestašica spasitelja pa u pomoć uskaču umirovljenici.

Silvija Novak

Objavljeno

|

screenshot: Inside edition

Bazeni i plaže širom Sjedinjenih američkih država pate od kroničnog nedostatka kvalificiranih spasitelja. Zbog toga su se vlasnici kupališta za pomoć obratili starijim sugrađanima. Mnogima od njih ovo je dobar način dodatne zarade tijekom ljetnih mjeseci jer ni američkim penzionerima ne cvjetaju (financijske) ruže.

Jedan od takvih je i 71-godišnji Bob McIntosh koji je zbog posla spasitelja nakratko napustio uobičajen umirovljenički život kako bi se vratio zanimanju kojim se bavio tijekom studiranja.


Bob je nakon studija radio za američku vladu, no kad je došao u penziju odlučio je potražiti dodatan način zarade. Zaposlio se kao spasitelj na bazenu u New Jerseyu. Njegovi poslodavci vrlo su zadovoljni njime. “On je pouzdan, ozbiljan i profesionalan spasitelj. Ovdje je čitavo ljeto jer se ne mora vratiti u školu ili na posao kao drugi spasitelji2, rekla je voditeljica kupališta Judith Josephs.

.

Aktivno starenje

Tito (79) je postao prava kulinarska senzacija na Youtubeu

Prije korone, radio je u jednoj trgovini mješovitom, no zbog epidemije bio je prisiljen napustiti posao. Umjesto da se samosažalijeva, pokrenuo je kulinarski show na Youtube i postao prava zvijezda.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Nakon što je izgubio posao zbog koronavirusa, Carlos “Tito Charly” Elizondo pokrenuo je svoj vlastiti kulinarski show i postao prava Youtube senzacija – i to sve u dobi od 79 godina.

Tijekom karantene većina nas se bacila na kuhanje i pečenje, no tek su rijetki iz tog ukusnog hobija uspjeli izvući i nešto više – osim prekomjernih kilograma. No Tito Charly izvještio se u pripremanju mnogi delicija, uglavnom tradicionalne meksičke kuhinje, i svoje umijeće pokazao je na svojem Youtube kanalu.


Prije korone, radio je na pola radnog vremena u jednoj trgovini mješovitom robom u Monterreyu u Meksiku, no zbog epidemije je bio prisiljen napustiti posao. Umjesto da se samosažalijeva, zamolio je kći i unuka za pomoć oko tehničkih pojedinosti pa je počeo snimati svoje kuhanje. Ljudima su se svidjele video snimke ovog simpatičnog gospodina i broj pratitelja na njegovom Youtube kanalu ubrzo je narastao na nevjerojatnih 400 tisuća.

Novu epizodu svoje kulinarske emisije Tito objavljuje svake nedjelje, a iako je u originalu na španjolskom jeziku, show mogu pratiti i svi ostali s obzirom da ima engleske titlove. Ono što se gledateljima Titove emisije, pored samih delicija, najviše sviđa je strast i ljubav s kojom Tito pristupa hrani.

Tito, inače udovac s troje djece i šestoro unučadi, nije se zaustavio na ovome. Stvorio je svoju vlastitu liniju namirnica koju koristi u pripremi jela pa se tako, također putem interneta, može kupiti poseban Titov sir, sušeno meso i razni začini.

Tito je i više nego zadovoljan kako se biznis razvio, ali ne planira na tome stati, već će ga nastojati dodatno proširiti. “Uvijek sam imao pozitivan stav prema životu i gledao naprijed. Ništa nije nemoguće, uvijek postoji način”, kaže simpatični Tito.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP