Prati nas

Aktivno starenje

Graywatch: Upoznajte Boba (71), spasitelja na plaži

Bob McIntosh ima 71 godinu i spasitelj je na bazenu u New Jerseyu. Naime, u SAD-u postoji kronična nestašica spasitelja pa u pomoć uskaču umirovljenici.

Objavljeno

|

screenshot: Inside edition

Bazeni i plaže širom Sjedinjenih američkih država pate od kroničnog nedostatka kvalificiranih spasitelja. Zbog toga su se vlasnici kupališta za pomoć obratili starijim sugrađanima. Mnogima od njih ovo je dobar način dodatne zarade tijekom ljetnih mjeseci jer ni američkim penzionerima ne cvjetaju (financijske) ruže.

Jedan od takvih je i 71-godišnji Bob McIntosh koji je zbog posla spasitelja nakratko napustio uobičajen umirovljenički život kako bi se vratio zanimanju kojim se bavio tijekom studiranja.Bob je nakon studija radio za američku vladu, no kad je došao u penziju odlučio je potražiti dodatan način zarade. Zaposlio se kao spasitelj na bazenu u New Jerseyu. Njegovi poslodavci vrlo su zadovoljni njime. “On je pouzdan, ozbiljan i profesionalan spasitelj. Ovdje je čitavo ljeto jer se ne mora vratiti u školu ili na posao kao drugi spasitelji2, rekla je voditeljica kupališta Judith Josephs.

.

Aktivno starenje

Umirovljenica naštrikala 450 kaputića i deka za pse iz azila

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.

Objavljeno

|

Uz sve crne i loše vijesti, dobro nam dođe i malo pozitivnih i lijepih priča. Azil za pse iz Basildona u Engleskoj na svojoj se Facebook stranici zahvalio svojoj volonterki koja je za pse u skloništi naštrikala čak 450 puloverića i pokrivača.

Omiljeni hobi 89-godišnje Maisie Green je štrikanje i heklanje. Osim toga, jako voli i pse pa je spojila ugodno s korisnim i za pse iz azila napravila tople divotice koje će ih grijati i utješiti dok ne pronađu svoj zauvijek dom.Gospođi Green treba oko tri dana da napravi pokrivač te nešto više od dana za kaputić. najčešće štrika navečer uz televiziju, a kad prikupi dovolčjno gotovih stvari, posjeti skonište i psima uruči darove.

Green je inače članica štrikačkog kluba u obližnjem domu umirovljenika. I ostali štićenici doma rado štrikaju i heklaju za pse tako da u skloništu u Basildonu doista nikome nije hladno.

Nastavi čitati