Prati nas

Aktivno starenje

Graywatch: Upoznajte Boba (71), spasitelja na plaži

Bob McIntosh ima 71 godinu i spasitelj je na bazenu u New Jerseyu. Naime, u SAD-u postoji kronična nestašica spasitelja pa u pomoć uskaču umirovljenici.

Objavljeno

|

screenshot: Inside edition

Bazeni i plaže širom Sjedinjenih američkih država pate od kroničnog nedostatka kvalificiranih spasitelja. Zbog toga su se vlasnici kupališta za pomoć obratili starijim sugrađanima. Mnogima od njih ovo je dobar način dodatne zarade tijekom ljetnih mjeseci jer ni američkim penzionerima ne cvjetaju (financijske) ruže.

Jedan od takvih je i 71-godišnji Bob McIntosh koji je zbog posla spasitelja nakratko napustio uobičajen umirovljenički život kako bi se vratio zanimanju kojim se bavio tijekom studiranja.

Bob je nakon studija radio za američku vladu, no kad je došao u penziju odlučio je potražiti dodatan način zarade. Zaposlio se kao spasitelj na bazenu u New Jerseyu. Njegovi poslodavci vrlo su zadovoljni njime. “On je pouzdan, ozbiljan i profesionalan spasitelj. Ovdje je čitavo ljeto jer se ne mora vratiti u školu ili na posao kao drugi spasitelji2, rekla je voditeljica kupališta Judith Josephs.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.