Prati nas

Show

Holivudski ljepotan Robert Redford (81) snima svoj posljednji film

Nikad ne reci nikad, ali mislim da će ovo biti sve od mene što se glume tiče. Mislim da je sada već dosta. A zašto ne otići uz nešto veselo i pozitivno?

Objavljeno

|

Robert Redford (Brubaker, 1980.)

Glumački veteran Robert Redford (81) kaže da mu je u životu ostalo mjesta za snimiti još samo jedan film. Glumit će u filmu „Starac i pištolj“, istinitoj priči o kriminalcu koji je pobjegao iz zatvora u kajaku u dobi od 59 godina, nakon čega je počinio nove pljačke.

„Nikad ne reci nikad, ali mislim da će ovo biti sve od mene što se glume tiče. Mislim da je sada već dosta. A zašto ne otići uz nešto veselo i pozitivno?“ kazao je Redford novinarima. Podsjetimo, 2016. godine je izjavio da je već pomalo umoran od glume i da se želi posvetiti režiranju.

Za one koji žele znati više

Kada se obogatio, Redford  je kupio skijalište blizu Prova u američkoj državi Utah zvano “Timphaven”, koje je preimenovano u “Sundance”. Redfordova supruga Lola bila je je iz Utaha pa su tu sagradili dom 1963. Neki dijelovi filma Jeremiah Johnson su snimani u blizini skijališta.

Osnovao je Sundance Film Festival, Sundance Institute, Sundance Cinemas, Sundance Catalog i program Sundance Channel, sve u ili oko Park Cityja u Utahu, 50-ak kilometara od skijališta. Na filmskom festivalu se prikazuju radovi neovisnih filmaša iz Sjedinjenih Država, a s vremenom je postao jako ugledan pa se tamo premijerno prikazuju i veći filmovi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.