Prati nas

Mozaik

Mislite li i vi potajno da je vaš sin mogao naći bolju ženu?

Svi znate one situacije u kojima majka snahi priča kako je teško rodila i odgojila sina kojega sada, eto, daje drugoj ženi. A ona se je cijelog života mučila da ga digne na noge! Malo koja svekrva će reći da sinu ne želi dobar i stabilan brak, no mnogima je teško pojmiti da u tom braku nema mjesta za njegovu majku.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Zašto se snahe i svekrve mrze?
foto: BigStock

Bezbroj je članaka napisano na temu zašto snahe ne vole svekrve, no manje onih koji govore o negativnim emocijama svekrva prema snahama. Neispunjena očekivanja i nepodudarnost karaktera čest su razlog za lošu obiteljsku dinamiku koja se može reflektirati na (nedužnog) supruga, koji se nalazi između dvije vatre, a u cijeloj situaciji mogu patiti i unuci.

Ovo su neki od najčešćih razloga koje svekrve navode kao razlog za neslaganje sa snahom.


Očekivala sam bolje, a dobila sam nju! Mogao je moj sin bolje!

Ono što je dobro sinu, često puta nije dobro njegovoj majci. Majke su sklone kritiziranju svega; od sinovog odjevnog stila preko njegovih prijatelja do žene za koju se je vezao. Kod snahe joj možda neće odgovarati njeno obrazovanje, vjera, nacija, izravna komunikacija ili obitelj iz koje dolazi. Mlade generacije su manje opterećene takvim stvarima, no starijima one itekako puno znače. Ako znate o čemu govorimo, možda je vrijeme da uhvatite korak s vremenom.

Snaha je stalno pred ogledalom. Od ranog jutra se šminka i uređuje!

Još jednom, riječ je o generacijskom poimanju ljepote. Ne treba zanemariti ni strah da će „preuređena“ snaha privlačiti poglede drugih muškaraca, pogotovo ako svekrva misli da je snaha ljepša od njenog sina. Mnoge će u takvoj situaciji pomisliti da se je snaha udala samo zbog novca. Rijetke će to reći naglas. Kako god okrenete, s ovakvim razmišljanjem potcjenjujete sina.

Moj sin zbog snahe više nema vremena za rođenu majku!

Svi znate one situacije u kojima majka snahi priča kako je teško rodila i odgojila sina kojega sada, eto, daje drugoj ženi. A ona se je cijelog života mučila da ga digne na noge! Malo koja svekrva će reći da sinu ne želi dobar i stabilan brak, no mnogima je teško pojmiti da u tom braku nema mjesta za njegovu majku. Doduše, ovo je situacija i u kojoj bi se snaha trebala podsjetiti da će i ona jednoga dana možda biti svekrva. Zato ne bi bilo zgorega da svojoj svekrvi priskrbi poštovanje i pažnju kakvu i sebi jednoga dana želi.

.

Show

Nakon bizarne ozljede stražnjice Brianu Mayu ugrađena su tri stenta

‘Ovo je lekcija svima onima u kasnijoj životnoj dobi. Možete vjerovati da ste zdravi, ali možda niste i na vašem bih mjestu otišao na sve raspoložive pretrage. Bio sam, zapravo, vrlo blizu smrti, ali nisam umro. Izvukao sam se’, kazao je legendarni glazbenik.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Legendarni gitarist grupe Queen, Brian May (72), imao je ozbiljnih zdravstvenih problema, ali ne – nisu povezani s koronavirusom. Naime, May je prije nekoliko tjedana putem svojeg Instagram profila obavijestio svoje zabrinute obožavatelje da je je ozlijedio mišiće stražnjice i to, ni manje ni više, nego – vrtlareći.

Uz brojne želje za što bržim oporavkom, May nije mogao izbjeći niti pokoju dobronamjernu pošalicu o tome kako je njegova boljka posve nespojiva s imidžom rock zvijezde, iako May zapravo nikada i nije vodio razuzdan rockerski život. Međutim, kasnije se ispostavilo da su Mayeve zdravstvene tegobe puno teže i ozbiljnije od toga: Bol koju je danima osjećao bila je povezana sa srcem.


Iako doista jest ozlijedio mišiće, tijekom ozljede zadobio je manji srčani udar radi kojega je završio u bolnici. “Nisam mogao vjerovati koliko me boljelo. Deset dana sam na pogrešno mjesto stavljao paketiće leda. U nekim trenucima bol je bila tolika da sam htio skočiti kroz prozor. Konačno su otkrili što mi je nakon magnetske rezonance. Bizarna stvar”, rekao je May.

“Mislio sam da sam vrlo zdrav čovjek. Ispostavilo se da su mi tri arterije začepljene i da postoji rizik da će mi se blokirati dotok krvi u srce”, otkrio je slavni gitarist za BBC. May je nakon toga podvrgnut hitnoj operaciji tijekom koje su mu ugrađena tri stenta te se sada osjeća dobro.

“Izišao sam iz bolnice sa snažnim srcem, mislim da sam u dobrom stanju za vrijeme koje dolazi”, rekao je. “Ovo je lekcija svima onima u kasnijoj životnoj dobi. Možete vjerovati da ste zdravi, ali možda niste i na vašem bih mjestu otišao na sve raspoložive pretrage. Bio sam, zapravo, vrlo blizu smrti, ali nisam umro. Izvukao sam se”, kazao je legendarni glazbenik.

Inače, grupa Queen je izdala novu verziju pjesme “We are the Champions” (Mi smo prvaci, prev.a.) koja je u novoj verziji naslovljena “You are the Champions” (Vi ste prvaci, prev.a.), a koja je posvećena zdravstvenim djelatnicima tijekom epidemije, kako bi se prikupila sredstva za Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP