Prati nas

Mozaik

Mislite li i vi potajno da je vaš sin mogao naći bolju ženu?

Svi znate one situacije u kojima majka snahi priča kako je teško rodila i odgojila sina kojega sada, eto, daje drugoj ženi. A ona se je cijelog života mučila da ga digne na noge! Malo koja svekrva će reći da sinu ne želi dobar i stabilan brak, no mnogima je teško pojmiti da u tom braku nema mjesta za njegovu majku.

Objavljeno

|

Zašto se snahe i svekrve mrze?
foto: BigStock

Bezbroj je članaka napisano na temu zašto snahe ne vole svekrve, no manje onih koji govore o negativnim emocijama svekrva prema snahama. Neispunjena očekivanja i nepodudarnost karaktera čest su razlog za lošu obiteljsku dinamiku koja se može reflektirati na (nedužnog) supruga, koji se nalazi između dvije vatre, a u cijeloj situaciji mogu patiti i unuci.

Ovo su neki od najčešćih razloga koje svekrve navode kao razlog za neslaganje sa snahom.

Očekivala sam bolje, a dobila sam nju! Mogao je moj sin bolje!

Ono što je dobro sinu, često puta nije dobro njegovoj majci. Majke su sklone kritiziranju svega; od sinovog odjevnog stila preko njegovih prijatelja do žene za koju se je vezao. Kod snahe joj možda neće odgovarati njeno obrazovanje, vjera, nacija, izravna komunikacija ili obitelj iz koje dolazi. Mlade generacije su manje opterećene takvim stvarima, no starijima one itekako puno znače. Ako znate o čemu govorimo, možda je vrijeme da uhvatite korak s vremenom.

Snaha je stalno pred ogledalom. Od ranog jutra se šminka i uređuje!

Još jednom, riječ je o generacijskom poimanju ljepote. Ne treba zanemariti ni strah da će „preuređena“ snaha privlačiti poglede drugih muškaraca, pogotovo ako svekrva misli da je snaha ljepša od njenog sina. Mnoge će u takvoj situaciji pomisliti da se je snaha udala samo zbog novca. Rijetke će to reći naglas. Kako god okrenete, s ovakvim razmišljanjem potcjenjujete sina.

Moj sin zbog snahe više nema vremena za rođenu majku!

Svi znate one situacije u kojima majka snahi priča kako je teško rodila i odgojila sina kojega sada, eto, daje drugoj ženi. A ona se je cijelog života mučila da ga digne na noge! Malo koja svekrva će reći da sinu ne želi dobar i stabilan brak, no mnogima je teško pojmiti da u tom braku nema mjesta za njegovu majku. Doduše, ovo je situacija i u kojoj bi se snaha trebala podsjetiti da će i ona jednoga dana možda biti svekrva. Zato ne bi bilo zgorega da svojoj svekrvi priskrbi poštovanje i pažnju kakvu i sebi jednoga dana želi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.