Prati nas

Vijesti

Hrelja: Nismo i nećemo biti Plenkovićev 76. glas

Kad sam osvojiš mandat možeš se prikloniti kome hoćeš. Ja sam mandat zaslužio u koaliciji s SDP-om i minimum principijelnosti je da ostanem tu do kraja.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Izbacivanjem Darka Milinovića iz HDZ-a u opasnost je došla i osjetljiva saborska većina. Naime, teško je očekivati da će nekad najmoćniji lički hadezeovac, nakon izbacivanja iz stranke, podržavati vladajuće pa se spekulira tko će od zastupnika oporbe preći u vladajući tabor.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i saborski zastupnik, Silvano Hrelja, u programu N1 televizije odgovorio je na pitanje može li premijer i šef HDZ-a računati na njega.


“Postoji minimum političke principijelnosti da poštuješ opciju s kojom si dobio mandat. Kad sam osvojiš mandat možeš se prikloniti kome hoćeš. Ja sam mandat zaslužio u koaliciji s SDP-om i minimum principijelnosti je da ostanem tu do kraja. Umirovljenici nemaju vremena čekati, zainteresirani smo za projektnu suradnju s Vladom, ali to mora biti nešto dugoročno dobro za umirovljenike. Mi možemo podržati neki zakon, ali u koaliciju se ne ide”, kazao je Hrelja i dodao: “Mi nismo 76. glas. Mi možemo biti 78., 79., vezano za neki projekt, ali nećemo biti 76. glas jer to znači ući u koaliciju, a to nije moguće.”

.

Vijesti

Zagreb: Počinje isplata pomoći umirovljenicima

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Objavljeno

|

Autor

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec kolovoz 2019. isplaćivat će se preko tekućih računa i Hrvatske pošte.

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, pomoć će se isplatiti u petak 16. kolovoza 2019. Korisnicima koji novčanu pomoć primaju preko Hrvatske pošte, pomoć će se isplaćivati od ponedjeljka 19. kolovoza 2019. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.


Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;

II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;

III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno. Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP