Prati nas

Vijesti

Hrelja: Nismo i nećemo biti Plenkovićev 76. glas

Kad sam osvojiš mandat možeš se prikloniti kome hoćeš. Ja sam mandat zaslužio u koaliciji s SDP-om i minimum principijelnosti je da ostanem tu do kraja.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja brani Plenkovićevu mirovinsku reformu. Na optužbe o nacionalizaciji drugog mirovinskog stupa odgovara da se negdje mora ulagati te da su reakcije oporbe - pretjerano dramljenje.
Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Izbacivanjem Darka Milinovića iz HDZ-a u opasnost je došla i osjetljiva saborska većina. Naime, teško je očekivati da će nekad najmoćniji lički hadezeovac, nakon izbacivanja iz stranke, podržavati vladajuće pa se spekulira tko će od zastupnika oporbe preći u vladajući tabor.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i saborski zastupnik, Silvano Hrelja, u programu N1 televizije odgovorio je na pitanje može li premijer i šef HDZ-a računati na njega.

“Postoji minimum političke principijelnosti da poštuješ opciju s kojom si dobio mandat. Kad sam osvojiš mandat možeš se prikloniti kome hoćeš. Ja sam mandat zaslužio u koaliciji s SDP-om i minimum principijelnosti je da ostanem tu do kraja. Umirovljenici nemaju vremena čekati, zainteresirani smo za projektnu suradnju s Vladom, ali to mora biti nešto dugoročno dobro za umirovljenike. Mi možemo podržati neki zakon, ali u koaliciju se ne ide”, kazao je Hrelja i dodao: “Mi nismo 76. glas. Mi možemo biti 78., 79., vezano za neki projekt, ali nećemo biti 76. glas jer to znači ući u koaliciju, a to nije moguće.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.