Prati nas

Show

Ima li modna revija mrtve Arethe Franklin smisla?

Javnost je obaviještena da je u utorak bila odjevena u crveno odijelo i cipele Christian Louboutin, također crvene boje. U srijedu su je presvukli u svjetloplavu haljinu sa srebrnim cipelama, dok je u četvrtak štovatelje dočekala u ružičasto-zlatnoj haljini brenda St. John, a na stopalima su joj bile louboutinke iste boje.

Objavljeno

|

Aretha Franklin haljine
screenshot: Youtube

Sinoć je pokopana jedna od najvećih pjevačica današnjice, ikona soula i ljudskopravaškog pokreta Aretha Franklin. Rođena u Memphisu, mjesto vječnog počinka našla je u Detroitu, gradu koji je bio epicentar njene karijere, ali i karijere brojnih crnih izvođača koje je izbacila glazbena etiketa Motown.

Aretha se borila protiv američke rasne segregacije i vremenom je postala sveamerička vrijednost. Nacija ju je zaista poštovala. Vjerojatno nije ni sanjala će joj posljednju počast odavati bivši predsjednici; Clinton osobno i Obama dirljivim pismom punim poštovanja. Uostalom, prvi crni predsjednik bio je njena osobna pobjeda, ali i pobjeda cijele crnačke zajednice u Sjedinjenim Državama, o kojoj je na počecima karijere mogla samo sanjati.


Djeca Arethe Franklin

Aretha Franklin (foto: pete Souza/Wikimedia)

Franklinova je, posve opravdano, davno prestala biti skromni curetak, a gotovo oduvijek je znala što želi. Zahvaljujući tomu, uspjela je odbijati nastupe pred rasno odvojenom publikom i jasno zatražiti poštovanje – R.E.S.P.E.C.T. Na javnim događanjima pojavljivala se u raskošnim šljaštećim haljinama, skupim perikama i krznima. Iza sebe je ostavila bogatstvo i za očekivati je bilo da njen pogreb neće biti riješen kiča i pozlate, koji su dio folklora zajednice i ne umanjuju njenu glazbenu i ljudsku veličinu.

Revija za kraj

Njeno tijelo, prije finalne ceremonije, bilo je izloženo u Muzeju afroameričke povijesti Charles H. Wright. Iako je onima koji su joj odavali posljednju počast bilo zabranjeno fotografirati truplo, pa čak i mobitelima, javnost je obaviještena da je u utorak bila odjevena u crveno odijelo i skupocjene cipele Christian Louboutin, također crvene boje. U srijedu su je presvukli u svjetloplavu haljinu sa srebrnim cipelama, dok je u četvrtak štovatelje dočekala u ružičasto-zlatnoj haljini brenda St. John, a na stopalima su joj bile „louboutinke“ iste boje.

Finalni pogrebni „show“ uživo je moglo pratiti tek tisuću ljudi, no sve su vodeće medijske kuće u svijetu pokrivale šestosatni spektakl nakon kojega je kraljica soula otišla u vječnost u zlatnoj haljini položena u zlatni lijes.

Pogrebi su, još ćemo jednom zaključiti, predstave za žive. Mrtvima ne koriste, ni ne škode. Mrtva Aretha Franklin odjevnim je kombinacijama osvojila modne stupce. „Preodijevanje je bila sasvim normalna stvar, baš onako kako bi i sama kraljica učinila“, kazala je voditeljica pogrebne parade Linda Swanson. Zaista?

.

Show

U život Nicole Kidman ušla je najveća ljubav njezinog života

Poznata je ona izreka da je jedini način da kupite ljubav – kupnja psa! Mi bismo se od ove izjave ipak malo ogradili pa rekli da je psa najbolje udomiti, a ne kupiti. No o kakvoj se ljubavi radi uskoro će doznati glumica Nicole Kidman u čiji je život ušetao jedan mali pudl.

Objavljeno

|

Nicole Kidman (52) po prvi puta u životu je nabavila psića. Ljubitelji pasa nazvali bi je “psećom mamicom” pa ćemo se i mi poslužiti tim nazivom.

Poznata glumica otkrila je na svojem Instagram profilu da je u njen život ušao jedan mali čupavi psić te da njezina sreća ne može biti veća. Iako pasminu nije otkrila, sudeći po slici rekli bismo da se radi o malom smeđem pudlu.


“Moj prvi psić! Zapravo, to je prvi pas u mojem životu. Čekala sam na ovo čitav život!”, napisala je lijepa glumica.

Podsjećamo, Nicole Kidman je u braku s glazbenikom Keithom Urbanom te s njim ima dvoje djece, kćeri Sunday Rose (11) i Faith Margaret (8), dok iz braka s Tomom Cruiseom ima dvoje posvojene djece Connora i Isabellu.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP