Prati nas

Vijesti

Živi zid protiv Pavićeve reforme, guraju svoje prijedloge

Živom zidu je neprihvatljivo da se radi do 67 godina, drugi stup drži prijevarom koja ide izrazito na korist bankama, na štetu umirovljenika, zauzima se da se drugi stup učini dobrovoljnim.

Objavljeno

|

Kolika je minimalna mirovina?
Ivan Sinčić, predsjednik Živog zida (screenshot: Youtube)

“Bojim se da će postojeća većina opstati, to je najgore rješenje za Hrvatsku”, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Sinčić za javni radio. “Čak da Vlada i ima volje za reformama, u situaciji kad su tolike nestabilnosti kad treba sa deset strana dogovarati, ( teško ih je) provesti”, rekao je Sinčić.

Vođa ove populističke stranke misli da su izbori potrebni radi katarze hrvatskog društva i politike i kako bi se poslala poruka da se ne može trgovati, varati birače. Reforme o kojima govori Vlada, za njega nisu prave, više su kozmetičke. Prava reforma, koju bi i Živi zid podržao, je ona koja bi povećala plaće, mirovine, koja bi pomogla da se razvija zaposlenost. Živom zidu je neprihvatljivo da se radi do 67 godina, drugi stup drži prijevarom koja ide izrazito na korist bankama, na štetu umirovljenika, zauzima se da se drugi stup učini dobrovoljnim.Sinčić je potvrdio da njegova stranka “kroji” svoju mirovinsku reformu, u proceduri su zakoni o nacionalnoj zakladi za starost, za ljude koji nisu ostvarili pravo na mirovinu, ona bi iznosila 1030 kuna, te zakon o zajamčenoj minimalnoj mirovini, koja bi za 15 godina staža bila 1500 kuna. To sve košta samo četiri milijarde kuna godišnje, Hrvatska to može platiti od toga što raste gospodarstvo, samo da država više ne troši, objašnjava Sinčić pitajući se zašto “ako imamo 3 milijarde za stare zrakoplove ne bi imali 4 za umirovljenike”.

.

Vijesti

Pakrac stimulira udomljavanje pasa dotacijom od 1.000 kuna

Grad Pakrac sa svakim udomiteljem sklapa ugovor, udomitelj mora poštovati Zakon o dobrobiti životinja, a službenici Grada uvijek imaju pravo nadzora.

Objavljeno

|

Autor

Od početka ožujka do polovine svibnja iz Skloništa za životinje na Bučju udomljeno je 9 pasa temeljom gradske odluke o naknadi za udomljavanje pasa kojom svaki udomitelj psa iz tog skloništa dobiva jednokratnu naknada u iznosu od tisuću kuna, piše Pakrac.hr.

Pored toga, četiri predmeta su u postupku, rekao je Darko Miletić, zaposlenik gradske uprave koji radi na provođenju programa. Da mjera daje rezultate ukazuje podatak da je u ta nepuna tri mjeseca već sada udomljavanje višestruko uvećano. Naime, prema iskustvima iz prethodnih godina u Hrvatskoj je godišnje iz skloništa na Bučju udomljeno je tek nekoliko pasa, a svi ostali u Njemačkoj.Kroz tih 13 postupaka novi dom je na području Pakraca pronašlo ili će ga uskoro dobiti sedmero pasa, dok su ostali udomljeni u Lipiku, Okučanima i Kaptolu. Miletić, koji je inače i pokretač ove mjere, ne misli da je povećan interes za udomljavanje pasa iz skloništa na Bučju isključivo odraz te materijalne stimulacije od tisuću kuna već da je ono prvenstveno posljedica veće posvećenosti tom problemu u medijima.

Grad Pakrac sa svakim udomiteljem sklapa ugovor, udomitelj mora poštovati Zakon o dobrobiti životinja, a službenici Grada uvijek imaju pravo nadzora. U skloništu na Bučju je trenutno u ponudi 49 pasa, a nekoliko ih je još u karanteni.

Nastavi čitati