Prati nas

Vijesti

Živi zid protiv Pavićeve reforme, guraju svoje prijedloge

Živom zidu je neprihvatljivo da se radi do 67 godina, drugi stup drži prijevarom koja ide izrazito na korist bankama, na štetu umirovljenika, zauzima se da se drugi stup učini dobrovoljnim.

Objavljeno

|

Kolika je minimalna mirovina?
Ivan Sinčić, predsjednik Živog zida (screenshot: Youtube)

“Bojim se da će postojeća većina opstati, to je najgore rješenje za Hrvatsku”, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Sinčić za javni radio. “Čak da Vlada i ima volje za reformama, u situaciji kad su tolike nestabilnosti kad treba sa deset strana dogovarati, ( teško ih je) provesti”, rekao je Sinčić.

Vođa ove populističke stranke misli da su izbori potrebni radi katarze hrvatskog društva i politike i kako bi se poslala poruka da se ne može trgovati, varati birače. Reforme o kojima govori Vlada, za njega nisu prave, više su kozmetičke. Prava reforma, koju bi i Živi zid podržao, je ona koja bi povećala plaće, mirovine, koja bi pomogla da se razvija zaposlenost. Živom zidu je neprihvatljivo da se radi do 67 godina, drugi stup drži prijevarom koja ide izrazito na korist bankama, na štetu umirovljenika, zauzima se da se drugi stup učini dobrovoljnim.

Sinčić je potvrdio da njegova stranka “kroji” svoju mirovinsku reformu, u proceduri su zakoni o nacionalnoj zakladi za starost, za ljude koji nisu ostvarili pravo na mirovinu, ona bi iznosila 1030 kuna, te zakon o zajamčenoj minimalnoj mirovini, koja bi za 15 godina staža bila 1500 kuna. To sve košta samo četiri milijarde kuna godišnje, Hrvatska to može platiti od toga što raste gospodarstvo, samo da država više ne troši, objašnjava Sinčić pitajući se zašto “ako imamo 3 milijarde za stare zrakoplove ne bi imali 4 za umirovljenike”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.